Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 137 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Літо в бібліотеці

Переглядів: 7693
26.06.2013 - 08:47

Канікули! Літо - найпрекрасніша, найулюбленіша пора для дітей.  Чимало хто мріє про відпочинок коло моря, дехто вирушить у захоплюючі подорожі до давно омріяних міст або місць. Але, на жаль, не у кожного є  можливість це здійснити, тому закономірно виникають питання: як в рідному місті відпочити з користю, чим зайнятися, адже літній відпочинок дітей – це не бездумне гаяння часу та байдикування.

Дозвіллєва функція сучасної бібліотеки для дітей з роками набуває все більшого значення. Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. Саме з метою допомогти дітям спілкуватись, розкривати свої можливості та приховані таланти, відпочивати та розвиватись у міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.

У червні активно відвідували бібліотеку діти  пришкільного літнього табору «Райдуга» (ЗОШ №5), «Улыбка», (ЗОШ №11), літнього майданчика «Звёздочка» (МЦДЮ), дошкільнята дитсадка № 6 «Барвінок» та діти з обмеженими фізичними можливостями. Для них бібліотекарі провели 11 екскурсій, 5 майстер-класів, 4 вікторини, 2 літературні гри, літературне читання, огляди книг.

На майстер-класі разом з бібліотекарями та майстринями реріховського товариства: Гольц Т.Д., Данильченко Л.С., Комісаренко Л.В. діти виготовляли паперові саморобки, складали модульні орігамі, виготовляли з тканини та ниток зайчика, оберіг ляльку-куватку. 

Найцікавішим був майстер-клас по петриківському розпису, який провела майстриня  Воліна  О.Б. Діти в цей день дізнались про історію виникнення петриківського розпису, а також малювали петриківські мотиви за допомогою палички, піпетки, пальців. Були створені оригінальні, яскраві малюнки, які діти понесли додому на згадку про майстер-клас.

Для дітей з обмеженими фізичними можливостями проведено 2 майстер - класи: модульні орігамі та плетіння оберегових віночків.

До Свята Трійці з дітьми – інвалідами проведено майстер - клас  по плетінню оберегових віночків та букетів з польових трав: чебрецю, сріблястого полину, деревію, безсмертника та інших. Майстер–клас  став своєрідним фітобарем  для дітей, адже зараз пора троїцьких запашних трав, аромат яких можна вдихати під час творчої роботи з ними.

На протязі місяця всі діти, що завітали до бібліотеки, знайомились з новими дитячими журналами, книжками,виставками творчих робіт читачів бібліотеки: Трембач Каріни, Басан Кості, Кушнаренко Насті,  Стрибакової Лізи.

Демонстрували свої роботи і учні школи мистецтв художнього відділення (викладач Сапаргелдієва Н.Б) під  загальною назвою «Літні мотиви».

Цікавою є також виставка перших малюнків  Заровської Златослави, якій всього 2 роки. Ії малюнки яскраві і неповторні.

Всього за цей період бібліотеку відвідало більше 500 дітей, з яких половина стали постійними читачами бібліотеки.

 Отже, разом з бібліотекарями діти міста цікаво і змістовно провели перші місяці літніх канікул, отримали позитивні емоції від зустрічі з літературними героями, покращили навички спілкування, розвинули свої інтелектуальні та творчі здібності, поповнили багаж необхідних знань.

Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. В Артемівській міській бібліотеці для було проведено 15 різноманітних  розважально–ігрових заходів.

Останні статті на сайті