Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 145 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Як обрати лікаря, який підходить саме Вашій родині

Переглядів: 6044
10.09.2013 - 10:07

Кожний мешканець мм.Артемівська, Соледару, Часів Яру, як і інших населених пунктів пілотних регіонів України (Вінницької, Дніпропетровської, Донецької області та м.Києва) у разі, якщо  його не влаштовує якість медичної допомоги, яку надає лікар первинної ланки, має право щороку протягом вересня вибрати/змінити свого сімейного лікаря, дільничного лікаря-терапевта, дільничного лікаря-педіатра.   

Порядок вибору та зміни лікаря первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, а також необхідні форми первинної облікової документації затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 04.11.2011 року № 756.  Це зроблено з метою підвищення якості медичних послуг, які надаються Вам і Вашій родині.

Якщо Ви невдоволені якістю обслуговування Вашим сімейним лікарем чи дільничним терапевтом, а також обслуговуванням Вашої дитини у сімейного лікаря чи дільничного педіатра, Ви маєте право і можливість обрати іншого лікаря для себе та для Вашої дитини. Для цього треба звернутись до амбулаторії за місцем проживання (або до тієї, де  обслугувалися раніше), взяти відкріпний талон у попереднього лікаря, обрати нового спеціаліста та заповнити реєстраційну форму. При Вашому зверненні Вам зобов’язані допомогти оформити це рішення.

Якщо Ви не бажаєте змінювати лікаря, ніхто не має права примушувати Вас це робити. У будь якому випадку, Ви отримаєте медичну допомогу при зверненні до Центру (амбулаторії) за місцем проживання.

Водночас, просимо Вас надати працівникам амбулаторії Центру ПМСД всю необхідну інформацію для формування журналів обліку, яка вкрай потрібна для планування роботи лікарів і фінансування закладу. Громадянин зобов’язаний при зверненні до лікаря або керівництва ЦПМСД щодо прикріплення пред’явити паспорт.

У разі, якщо Ви змінюєте постійне місце проживання та у наступному будете зареєстровані поза межами району обслуговування КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради», Вам варто звернутися до Центру (амбулаторії), де Ви обслуговувались та отримати  відкріпний талон, з яким можна прикріпитися до обраного Вами лікаря за новим місцем проживання.

Якщо у Вас виникли запитання, пропозиції чи скарги з питань зміни лікарів КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради», звертайтеся: до керівництва ЦПМСД за тел.: 44 – 15 – 63, до відділу охорони здоров’я Артемівської міської ради за телефоном: 44-55-14 або особисто за адресою: м.Артемівськ, вул. Артема, 44, каб.526.

Ознайомитись із зверненням МОЗ України щодо права змінити свого сімейного лікаря

 

О.В.Литвин,
КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»

Останні статті на сайті