Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 116 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Важкі проблеми ми будемо вирішувати разом

Переглядів: 5875
01.10.2013 - 13:25

Андрій ШИШАЦЬКИЙ пообіцяв всебічну підтримку людям, які всиновлюють дітей. 

Сьогодні, в День усиновлення, губернатор зустрівся з жителями регіону, які прийняли у свої родини дітей з інтернатних закладів. Вітаючи прийомних батьків, Андрій ШИШАЦЬКИЙ зазначив, що на державному рівні приділяється велика увага сім’ям, які взяли на себе таку відповідальність. В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України також робиться все можливе для підтримки дітей-інвалідів та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Учасники зустрічі зазначали, що наразі Донецька область займає перше місце в Україні за кількістю усиновлених дітей. Щорічно більше 400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знаходять своїх батьків. За вісім місяців поточного року в регіоні усиновлено майже 200 дітей даної категорії.

Голова облдержадміністрації подякував усиновителям за те, що вони дарують тепло та любов дітям, які цього потребують та нагородив подяками облдержадміністрації батьків-усиновителів.

– Ми маємо підтримувати людей, які взяли на себе таку відповідальність. Зі свого боку регіональна влада буде робити все можливе для вирішення тих проблем, які ви не можете вирішити самотужки, - сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ, звертаючись до учасників заходу.

Під час спілкування усиновителі розповіли губернатору про свої проблеми. Вони виникають, як зазначили батьки, здебільшого у питаннях медобслуговування та санаторно-курортного лікування. Також складно вирішуються питання із працевлаштуванням прийомних дітей та забезпеченням їх квартирами.

Щодо останнього, губернатор зазначив: наразі в регіоні розроблено проект програми, в рамках якої буде виділятись житло у соціальних гуртожитках.

Вирішення всіх питань, які порушували батьки, Андрій ШИШАЦЬКИЙ взяв під особистий контроль. Там, куди неможливо спрямувати державні кошти, глава регіону пообіцяв залучити спонсорів, аби кожна проблема сімей, які всиновили дітей, була розв’язана.