Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Рейд «Сім’я»

Переглядів: 6691
15.10.2013 - 15:39

Виявлення неблагополучних сімей, надання різних видів допомоги, а також постійний контроль за цими сім’ями з метою ранньої  профілактики правопорушень серед неповнолітніх  — щоденна турбота служби у правах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради.

На обліку дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, перебувають 37 неповнолітніх.

Щовівторка спеціалістами служби у справах дітей спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей  проводяться  рейди «Сім’я» по сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. За результатами первірок складаються акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проводяться індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню, навчанню дітей.

На обліку  стоять  15 сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Сьогодні, 15 жовтня поточного року в рамках рейду «Сім’я» було обстежено 3 сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах.

Як  показала практика,  постійні рейдові заходи дають позитивні  результати. У більшості сімей, побутові умови відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під особим контролем, відчуваючи, що їх долею постійно цікавляться, стали більш дисциплінованими, намагаються  налагодити побут і  зробити все можливе, щоб  діти жили в гарних умовах. Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. На нерадивих батьків складаються адміністративні матеріали, батьки запрошуються на засідання ради служби у справах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради.

Спеціалістами служби у справах дітей, співробітниками відділу внутрішніх справ приймаються  всі можливі передбачені законом заходи щодо захисту прав неповнолітніх, позбавленню батьківських прав нерадивих батьків, притягнення винних осіб до кримінальної та іншим видам відповідальності. Якщо мешканцям міста відомі факти неналежного контролю за дітьми, жорстокого з ними поводженя, информацию можна передати в службу у справах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради (телефон  44-03-78).

Останні статті на сайті