Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 155 гостей.

Верховна рада України

Засідання «Школи молодого вихователя-методиста» в м. Соледар

Переглядів: 5841
21.10.2013 - 14:27

В середині жовтня 2013 року на виконання соціальних ініціатив Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» на базі дошкільного навчального закладу №17 «Орлятко» м. Соледар відбулося засідання «Школи молодого вихователя-методиста» за темою: «Семінари до шляху оновлення», яке пройшло у формі семінару-практикуму.

Метою засідання було ознайомлення слухачів з особливостями підготовки, організації та проведення семінарів в системі методичного навчання ДНЗ, з основами ораторського мистецтва, методами та прийомами розвитку критичного мислення. Семінар було розділено на 3 блоки: організаційний, теоретичний та підсумковий.

Під час організаційного блоку було створено емоційно-позитивний настрій на співпрацю. Своїми очікуваннями учасники поділились  у вправі «Відверта розмова».

В теоретичному блоці методист міського методичного кабінету Ірина Нікітіна за допомогою інтерактивних методів ознайомила молодих методистів з особливостями організації та планування семінарів, навчила правильно визначати мету та завдання. Вправа «Що буде, якщо…» допомогла повторити та закріпити складові семінарських засідань, а «Лекція з помилками» продемонструвала високий рівень професійної майстерності учасників засідання з питань методики проведення семінарів.

Практичний психолог ДНЗ №17 Людмила Твердохліб  поділилася таємницями ораторського мистецтва. Учасники семінару дізналися, як побороти страх і вільно спілкуватися з будь-якою аудиторією.

Вихователь-методист ДНЗ № 17 Тамара Юнг  провела відкритий семінар-практикум «Театр і музично-театральна діяльність у практиці дошкільного навчального закладу»,  метою якого було підвищення рівня теоретичної підготовки педагогів з питань театральної діяльності дошкільників в умовах сьогодення. Семінар – практикум складався з 4 частин: вступна дія, мізансцена (теоретична частина), прем’єра (практична частина), після вистави (підсумки, рефлексія).

Вихователі Ксенія Молочна, Оксана Мартинова, Ганна Морозова розповіли педагогам про методи та прийоми, які використовуються під час ознайомлення дітей з таємницями театральних професій, презентували виставки нетрадиційних видів театрів.

Музичний керівник Ірина Шистко поділилася матеріалом щодо розвитку емоційної виразності дошкільників. Практичним завданням для педагогів було створення проектів «Розвиток творчих здібностей дошкільників у театрально-ігровій діяльності».

Вправа «Сонечко» допомогла проаналізувати переглянутий семінар та надати рекомендації колективу ДНЗ №17 щодо поліпшення та вдосконалення методичної роботи.

Наприкінці семінару всі його учасники висловили свої пропозиції щодо подальшої роботи.

Засідання «Школи молодого вихователя-методиста» в м. СоледарЗасідання «Школи молодого вихователя-методиста» в м. СоледарЗасідання «Школи молодого вихователя-методиста» в м. СоледарЗасідання «Школи молодого вихователя-методиста» в м. Соледар

Останні статті на сайті