Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

У Донецькому регіоні розроблять спеціальну програму з розширення внутрішнього ринку машинобудівної продукції

Переглядів: 3551
23.10.2013 - 13:13

Про це сказав голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ сьогодні під час відвідування донецького заводу «Норд». Глава регіону ознайомився з роботою підприємства і позначив вектор подальшого розвитку машинобудівної галузі Донеччини.

Модернізація виробництва і перехід на європейські стандарти - сьогодні одне з пріоритетних завдань економічного розвитку регіону. Про це ще раз нагадав Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, виступаючи на VI Міжнародному саміті. Він зазначив, що Донецька область іде в авангарді економічних реформ і показує приклад іншим регіонам.

Така оцінка зобов'язує, і регіональна влада прагне спрямувати зусилля підприємств на модернізації і технічному переозброєнні, щоб донецька продукція була конкурентоспроможною.

Підвищення конкурентноздатності багато в чому залежить від впровадження енергоефективних технологій. І це ще раз підкреслив Андрій ШИШАЦЬКИЙ, відвідуючи підприємство «Норд». Він зазначив, що тут впроваджуються енергоефективні технології з виготовлення литих пластмасових деталей, запущений у промислове виробництво енергозберігаючий компресор нової конструкції.

Однак, за підсумками дев'яти місяців роботи поточного року підприємство «Норд» знизило обсяги виробництва. Позначилися кризові явища, які негативно впливають на споживчий попит.

– Ми цю проблему знаємо і розробляємо шляхи її вирішення. Один з них - активізація внутрішнього ринку. На цьому наполягає і Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, - сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Глава регіону дав доручення профільному департаменту облдержадміністрації розробити спеціальну програму з підтримки підприємств, що виробляють побутову техніку, яка може користуватися попитом у бюджетній сфері.