Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Презедент України

Свято єврейської книги

Переглядів: 3942
05.11.2013 - 12:26

Артемівськ завжди був містом багатонаціональним. В ньому проживає близько 70 національностей і народностей. І звичайно, читачі центральної міської бібліотеки прагнуть глибше пізнати та зрозуміти історію та культуру не лише свого народу.

У рамках реалізації ініціатив Президента України Януковича В.Ф. щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин бібліотекарі спільно з співробітниками артемівського філіалу Донецького благодійного фонду Хесед – Цдака  підготували і провели свято єврейської книги. Святкова зустріч розпочалася з виступу бібліотекаря Наталії Стефанової, яка яскраво і емоційно зробила огляд книжкової виставки «Невичерпний світ єврейської книги».

 Почуття благоговіння і поваги, з якими євреї відносяться до книги, є однією з важливих рис цього талановитого народу. І кого можуть залишити байдужим твори Шолом – Алейхема, Фейхтвангера, Бабеля, Бродського, Пастернака та ін. Продовжила розмову про літературні традиції єврейського народу співробітниця фонду Тетяна Колєва.

         Цікавим був виступ донецького письменника та журналіста В’ячеслава Верховського. Артемівські слухачі вже встигли полюбити цього автора за тонкий та іскрометний гумор. Прикрасою свята стала  і музично- поетична композиція за мотивами єврейських пісень та віршів. ЇЇ підготували співробітники донецького благодійного фонду Хесед- Цдака  Артур Тер-Оганесян та Марина Зарахович.

Насолодившись поезією та ввібрав в себе музичні ритми єврейської музики учасники зустрічі надовго запам’ятають це свято.

Свято єврейської книгиСвято єврейської книгиСвято єврейської книгиСвято єврейської книги