Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Цікаві заходи до Дня української мови пройшли в Артемівській ЗОШ №5

Переглядів: 4654
11.11.2013 - 11:46

9 листопада  - День української писемності та мови. На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Кожній дитині – всебічний розвиток» у Артемівській ЗОШ № 5  з 4 по 9 листопада пройшов Тиждень української мови.

У цей період були проведені різноманітні заходи, які спонукали дітей до творчості, давали можливість реалізовувати набуті знання і, найголовніше, удосконалювали колективне  спілкування рідною мовою. Творчо та яскраво були проведені святковий ранок для учнів початкової школи «Квітни, мово, зірницями слова», підготовлений класним керівником 3-В класу Наталією Мінаковою, бібліотечний урок в 4-х класах «Рушники ви мої, рушники», який провела бібліотекар Тетяна Брагіна, народознавчі хвилинки «Цікавинки про мову», представлені учням 5-х класів учасниками гуртка «Берегиня» (керівник Галина Магон). Творчі групи школярів 5-8 класів випустили стіннівки, присвячені Дню української писемності. Фіналом Тижня стало загальношкільне свято «Живи, рідна мово, від роду до роду», на якому звучали чарівні українські пісні у виконанні Альони Каширіної, дотепне слово Павла Глазового в інтерпретації Марії Донченко та Олександри Овсянникової. Глядачі мали змогу переглянути інсценізацію уривка з п’єси Михайла Кропивницького «Дай серцю волю…», розіграну  учнями 9-В класу Олександром Шестаковим  та Єгором Дьоміним.

І учасники свята, і глядачі переконалися в тому,  що мова наша має незбагненну силу відроджуватися, жити та процвітати. А участь у шкільному етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика дозволила дітям перевірити набуті знання з рідної мови та народної творчості.

у Артемівській ЗОШ № 5  з 4 по 9 листопада пройшов Тиждень української мови. у Артемівській ЗОШ № 5  з 4 по 9 листопада пройшов Тиждень української мови.