Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

ExportUA

Відбулася онлайн-конференція щодо стану і перебігу медичної реформи в Україні

Переглядів: 4075
18.11.2013 - 07:50

8 листопада 2013 року в прес-студії Сьогодні відбулася онлайн-конференція щодо стану і перебігу медичної реформи в Україні.

Система охорони здоров’я характеризується низькою доступністю до якісної медичної допомоги, недостатнім і неефективним бюджетним фінансуванням галузі. А в цей час, стан здоров’я нації залишає бажати ліпшого. Профілактика не є пріоритетом ні для лікарів, ні для пацієнтів, що призводить до збільшення рівня смертності українців.

Початок реформи системи охорони здоров’я був питанням часу. Але з огляду на комплексність цього питання реформу розпочали лише у 2012 році в чотирьох пілотних регіонах: Дніпропетровська, Донецька, Вінницька області та м. Київ. Перші кроки з реформування вже роблять і в інших областях України.

Під час реформування виникло чимало питань, зокрема: Яка мета реформи і що саме буде зроблено? Як можна буде отримати медичну допомогу після змін? Хто такі сімейні лікарі і чим вони відрізняються від терапевтів? Які є основні проблеми із впровадження реформи?

Якщо Ви бажаєте дізнатися думку Олександри Бетлій, координатора проекту «Аналіз реформи охорони здоров’я в Україні», провідного експерта  Інституту економічних досліджень та політичних консультацій - перегляньте зазначену онлайн-конференцію.

Підготовлено ЦПМСД Артемівської міської ради
по матеріалам сайту газети «Сегодня» www.segodnya.ua