Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Свічки пам’яті запалили учні в школах Соледара та Артемівська

Переглядів: 5537
26.11.2013 - 09:14

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій. На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» та за підтримки відділу освіти в школах, розташованих на території  Артемівської міської ради, пройшли заходи, присвячені цій трагічній даті.

Так, 22 листопада учні Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 віддали данину пам’яті мільйонам людей, які померли в результаті цієї рукотворної катастрофи.

Учні 5-10 класів взяли участь в заході «Свічка голодомору 1932-1933 років», метою якого було донести до сучасних дітей увесь жах тих трагічних подій, показати масштаби акції проти українського народу. Для більш повного сприйняття дітьми тих фактів, про які йшлося, була спеціально оформлена кімната, де проходила година спілкування: підібрана література та музичний супровід заходу, розміщена географічна карта України з відміченими районами, які найбільше постраждали від голоду. Діти переглянули відеофільм зі спогадами свідків тих подій. Учитель історії Світлана Стебляк акцентувала увагу учнів на тому, що серед жертв було багато не тілько дорослих, а і дітей. Бібліотекар Вікторія Денищик зробила короткий огляд науково-популярних і художніх творів про голодомор.

Учасники заходу засвітили поминальні свічки і вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання.   

В Соледарській загальноосвітній школі IIII ступенів № 13 теж були проведені заходи, присвячені 80-й річниці Голодомору 1932-1933 років.

Так, серед учнів 7-11 класів проходив конкурс рефератів на тему: “Ми пам’ятаємо про 1932-1933 рік”. Були проведені тематичні уроки, лекції, бесіди, уроки пам’яті, присвячені жертвам Голодомору, масових політичних репресій і примусових виселень.

В шкільній бібліотеці проводились тематичні виставки, бібліотечні уроки на тему: “Голодомор в житті людей ХХ століття”.  А 22 листопада в школі пройшла акція “Запали свічку”, під час якої діти вшанували пам’ять загиблих у 1932-1933 роках хвилиною мовчання.

Пам’яті жертв Голодомору був присвячений виховний захід «Запали свічку пам’яті», який пройшов 22 листопада 2013 р. в Артемівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №12.

80 років минуло з часу тих страшних подій, але пам’ять в народі живе. Документальні факти, спогади очевидців, відеоматеріали, які були представлені учасникам заходу, не залишили нікого байдужими. 

Учні запалили свічки пам’яті жертв Голодомору,  а 23 листопада, о 16.00,  всі приєдналися до щорічної акції «Запали свічку».

22 листопада в Артемівській ЗОШ №9 також пройшли заходи, присвячені вшануванню пам’яті загиблих під час голодомору 1932-1933 років: акція «Скоринка хліба», єдиний урок «Не кидай хліба – він святий». У кабінеті української мови та літератури було відкрито куточок хліба. Найбільш вражаючим для учнів видався перегляд документального  фільму «Голодомор-33».

Проведені в школах заходи – свідчення того, що підростаюче покоління не забуває страшні сторінки нашої історії. А зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, про живих і ненароджених - наш святий обов’язок.

2Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій: в школах, розташованих на території  Артемівської міської ради, пройшли заходи, присвячені цій трагічній даті.Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій: в школах, розташованих на території  Артемівської міської ради, пройшли заходи, присвячені цій трагічній даті.Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій: в школах, розташованих на території  Артемівської міської ради, пройшли заходи, присвячені цій трагічній даті.Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій: в школах, розташованих на території  Артемівської міської ради, пройшли заходи, присвячені цій трагічній даті.

Останні статті на сайті