Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Урядовий портал

Східна митниця: попереднє електронне митне декларування зросло в 60 разів

Переглядів: 4965
13.12.2013 - 13:17

Технології електронного попереднього митного декларування на Східній митниці почали діяти з травня поточного року. За цей період здійснення митного оформлення за такою процедурою зросло в 60 разів.

Так, у червні 2013 року суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності надано 4 декларації типу „ЕА”, а сьогодні їх вже – 242 на суму майже 18 млн. грн.

Особливістю такого декларування є можливість здійснення митного оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред‘явлення митниці призначення. Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим.

Декларація типу «ЕА» дозволяє випуск товарів у таких митних режимах як імпорт, реімпорт, тимчасове ввезення, переробка на митній території. Водночас такі декларації не можуть бути використані для випуску підакцизних, поштових, а також тих товарів, ввезення яких відмінні від вищезазначених режимів тощо.

«Для здійснення митного оформлення за такою процедурою підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію, яка і буде підставою для випуску товару у митний режим після перетину ним кордону. Крім того, всі процедури оформлення товарів та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані, а це, в свою чергу, мінімізує «людський фактор», - зазначила начальник Східної митниці Міндоходів Євгенія Романчикова.