Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Український гідрометцентр попереджає про ускладнення погодних умов на півдні та в центральних областях 28-30 січня

Переглядів: 6177
29.01.2014 - 15:09

Український гідрометеорологічний центр попереджає населення про ускладнення погодних умов на території України протягом найближчих кількох днів. Так, 28-30 січня на півдні та в Донецькій області, а 28 січня і в центральних областях, очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові заметілі, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с (на півдні країни – до 25-30 м/с). Усі ці явища будуть супроводжуватися пониженням температури повітря: 29-30 січня в Україні у нічні години – до -21…-26 °С, вдень – до -14…-19 °С, у східних областях та на півночі Лівобережжя вночі -28…-33 °С, вдень -19…-24 °С; у південній частині вночі -15…-20 °С, вдень -11…-16 °С.

У зв’язку з ускладненням погодних умов, рятувальники надають допомогу водіям на автошляхах. З початку зимового періоду вони вивільнили зі снігових заметів близько 600 автомобілів.

Так, 27 січня співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вивільнили 20 транспортних засобів та надали допомогу 24-м особам на Івано-Франківщині. У Чернівцях допомогли відновити рух транспорту по проїжджій частині, відбуксирувавши вантажний автомобіль, який розвернуло наслизькій дорозі; у с. Бояни Чернівецької області витягли з замету автобус, у с. Рингач допомогли виїхати на підйом 2-м вантажним автомобілям та 2 вантажівки відбуксирували у с. Звенячин. На Херсонщині протягом доби із заметів було витягнуто 10 автомобілів, на Волині – 5. Протягом 26-27 січня аварійно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у Миколаївській області надали допомогу водіям 6-ти транспортних засобів, які через негоду з’їхали з дороги.

Водночас рятувальники проводять роботи з прибирання повалених унаслідок негоди дерев на проїжджу частину.

У зв’язку зі складними погодними умовами підрозділи Державної служби України працюють в посиленому режимі. На території України силами рятувальників і органів місцевої влади розгорнуто й організовано на сьогоднішній день роботу 4 353 пунктів обігріву населення (з початку зимового періоду тут надано допомогу майже 29,5 тис. осіб). На складних ділянках автошляхів та гірських перевалах, де може знадобитися допомога у буксируванні транспортних засобів, чергує спецтехніка Служби порятунку «101». Також працює понад 1000 соціальних патрулів, які за потреби надають людям допомогу чи доправляють до лікувальних закладів або пунктів обігріву.

 

За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій


Останні статті на сайті