Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 213 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Підсумки роботи щодо розгляду звернень громадян у виконкомі Артемівської міської ради у 2013 році

Переглядів: 3183
18.02.2014 - 13:30

Робота зі зверненням громадян в Артемівській міській раді проводиться у відповідності до Закону України «Про звернення громадян» та  вимог Указу Президента України від 07.02.2009 № 109/2008 ”Про першочергові заходи щодо  забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”.

Керівництво виконкому Артемівської міської ради приділяє значну увагу особистому спілкуванню з мешканцями міста. Протягом року   проводилися  прийоми з особистих питань,   виїзні прийоми громадян та «прямі лінії», на яких було розглянуто 355 звернень громадян.  

Проаналізувавши звернення, які надійшли протягом 2013 року до виконкому Артемівської міської ради,  можна сказати, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість звернень громадян залишилася майже незмінною.

У зверненнях, які надійшли на розгляд до виконкому Артемівської міської ради протягом 2013 року, було порушено 923 питання, при цьому їх структура і процентне співвідношення залишилися майже незмінними.

Основними питаннями, які турбують громадян, продовжують залишатися питання житлово-комунального господарства. Результатом чітко скоординованих дій і контролю виконавчих органів міської ради, житлово-комунальних підприємств міста кількість звернень з цих питань зменшилася на 11,6 %( 529 звернень).

Найбільше звернень протягом року надійшло від мешканців міста з питань комунального господарство і склало 32 % (288 звернень від загальної кількості питань),  в порівнянні  з аналогічним періодом відбулося зменшення на 7% (-56).

Надходження звернень з питань благоустрою території, будівництва і ремонту доріг, вуличного освітлення, вивезення сміття, ліквідації аварійних дерев порівняно з аналогічним періодом минулого року залишилося практично на рівні (2013 - 109, 2012-108), але цей показник достатньо високий серед інших питань комунального господарства.

На території Артемівської міської ради виконувалися заходи по впровадженню Програми «Благоустрій міста Артемівська на 2013-2015 роки». В рамках цієї Програми з урахуванням звернень громадян реалізовані заходи щодо ремонту доріг по вул. Червоноармійська, вул. Леваневського, вул. Кірова, вул. Чайковського, п/ку 1-го Пушкіна. Продовжено виконання Програми «Світле місто на території Артемівської міської ради на 2013-2015 роки». В рамках цієї Програми  встановлено 249 одиниць світильників, змонтовано понад 5 км ліній зовнішнього освітлення.

Слід відзначити  роботу комунального підприємства «БАХМУТ-ВОДА», яким виконано проект оптимізації системи водопостачання та водовідведення на загальну суму 300 тис. грн., який спрямований на стабільне та надійне функціонування роботи централізованих систем водопостачання та водовідведення.  Був виконаний капітальний ремонт будівлі КНС-3, ведуться роботи по встановленню автоматизованої системи диспетчеризації об'єктів КП «БАХМУТ-ВОДА».З метою поліпшення умов проживання позитивно вирішені звернення мешканців будинків по вул. Тухачевського 67,69,71 з підключення будинків до централізованого водопостачання.

Протягом 2013 року з питань житлової політики від мешканців міста надійшло 241 звернення (26 % від загальної кількості питань),  в порівнянні  з аналогічним періодом відбулося зменшення на 4,6 % (-37).

Позитивно вирішувалися звернення мешканців будинків з питань ремонту покрівель по вул. Некрасова,44, вул. Польова, 57, вул. Декабристів,31. Всього в 2013 році капітальним ремонтом відремонтовано 12 покрівель на суму 1944,28 тис. грн.

За зверненнями мешканців міста виконані роботи по асфальтуванню на 13 прибудинкових територіях на загальну суму 1772,66 тис.грн. по вул. Космонавтів,3, вул. Горбатова,2, вул. Радянська,36,38,42,55, вул. Леніна, 16,18, вул. Толбухіна,59, вул. Горького,47,49, вул. Комсомольська,3, вул. Чайковського, 24.

В кінці 2013 року було виконано ремонт і модернізація 12 ліфтів вул. Горбатова,30, вул. Радянська, 18, вул. Бахмутська, 6, вул. Ювілейна,109, 113,91, на загальну суму 883,691 тис.грн.

Від найменш соціально - захищених категорій громадян до виконкому Артемівської міської ради протягом 2013 року з питань соціального захисту населення надійшло 123 звернення   (13%) та охорони здоров'я 37 звернень  (4 %)  від загальної кількості питань.

Коло соціальних питань торкалося надання матеріальної допомоги, призначення субсидій, своєчасного отримання соціальних виплат та компенсацій, забезпечення санаторно-курортними путівками та перерахунок пенсій. 

В рамках Комплексної програми соціального захисту окремих категорій громадян в Артемівську на 2011-2014 роки в місті до святкових дат і подій з коштів місцевого бюджету надана матеріальна допомога 322 особам на загальну суму 38,3 тис.грн.

Підставами для звернень з питань охорони здоров’я здебільшого спостерігалися  також у зверненнях пільгової категорії громадян, а саме забезпечення медикаментами по пільговим рецептам, проходження медичного огляду  інвалідів, діяльність медичних установ.

В місті впроваджено досвід вирішення проблем малозабезпечених громадян, інвалідів та громадян, яким необхідно невідкладне лікування.

Завдяки Комплексної програми  важкохворі громадяни міста та інші окремі категорії громадян отримали медичну підтримку за рахунок місцевого бюджету. Крім того, для зручності пільгової категорії громадян Західного району створені належні умови для перебування на денному стаціонарі у відремонтованій за рахунок коштів міського бюджету та за підтримки 190 суб'єктів підприємницької діяльності будівлі амбулаторії по вул. Чайковського.

З метою забезпечення населення Артемівської міської ради стаціонарною неврологічною допомогою було відкрито неврологічне відділення на базі міської лікарні №2, де за рахунок фінансування з коштів місцевого бюджету було придбано необхідне медичне обладнання на суму 99 тис.грн. Для надання  планової та екстреної медичної допомоги в місті  створено госпітальну базу лорслужби  у хірургічному відділенні  Артемівської ЦРЛ.

Протягом 2013 року мешканці міста зверталися з питань транспорту і зв’язку, праці і заробітної плати, забезпечення законності та охорони правопорядку, земельних відносин.

З метою виявлення фактів порушення в роботі зі зверненнями громадян та надання практичної допомоги в організації цієї роботи загальним відділом проводилися як планові так і позапланові перевірки  у відділах, управліннях та на комунальних підприємствах та установах міста  у зв'язку із зверненнями громадян. Так протягом 2013 року було проведено 11 планових та 6 позапланових перевірок. При проведенні перевірок були встановлені порушення законодавства за зверненнями громадян в частині недотримання графіків прийому, Інструкції з діловодства за зверненнями громадян, порушення строків розгляду на підприємствах КП «БАХМУТ-ВОДА», Артемівське КП «Флора», НП «Артемівський міський район електричних мереж».

Факти порушення чинного законодавства про звернення громадян, формального підходу до розгляду звернень допускалися посадовими особами  відділу розвитку міського господарства Артемівської міської ради, Управління муніципального розвитку Артемівської міської ради, управління праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради.

За ці та інші порушення вимог законодавства про звернення громадян були притягнуті до дисциплінарної відповідальності 19 осіб, в тому числі 9  осіб керівного складу.

Робота зі зверненнями громадян у виконкомі Артемівської міської ради в подальшому буде направлена на виконання вимог Закону України «Про звернення громадян».