Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Зустріч з організаторами мітингу

Переглядів: 3244
04.03.2014 - 08:25

3 березня 2014 року відбулася зустріч міського голови Олексія Реви з ініціативною групою, яка організовувала мітинг «Російська весна» на площі Свободи біля пам’ятника В.І. Леніну 01.03.2014 року.

На зустрічі були присутні депутати Артемівської міської ради, представники силових структур, представники громадських організацій міста.

В своєму виступі Олексій Рева зазначив, що мешканцям міста не загрожує вторгнення радикальних сил, нагадав про необхідність децентралізації влади, відсутність закону про референдум і необхідності підпорядкування легітимної влади.

Міський голова висловив слова вдячності активістам за розсудливість, патріотизм і відстоювання інтересів Артемівської громади і дав оцінку минулому мітингу, наголосив стурбованість щодо ситуації в Києві, в Криму і в Західній Україні, розповів, що в місті посилена охорона всіх установ, стратегічних об'єктів, шкіл.

Він підкреслив, що завжди на перше місце ставить інтереси міста і Донбасу. Але є велика кількість питань по виплатах пенсій, соціальних виплат та інших делегованих державою повноважень, які на жаль, не можна вирішити на місцях.

З питання про проведення референдуму та приєднання до Росії, який звучав на мітингу і було внесено в резолюцію, мер повідомив, що в Україні навіть немає закону про референдум. Однак міськрада готова підтримати ініціативу проведення соціологічного опитування, щоб почути думку кожного мешканця міста про ситуацію, що склалася.

Тому, на його погляд, головні завдання, що стоять перед новою владою - це децентралізація влади і розширення повноважень місцевих рад. Верховна рада, обрана у 2012 році, легітимна, як і її рішення, вважає міський голова.

За словами мера, у цій ситуації єдине, що може зробити місцева влада - це дотримуватися стабільності і розсудливості на підконтрольній території. Ситуація непроста: з одного боку, в Артемівську діють 14 європейських компаній, стандарти роботи яких досить високі. З іншого - з Росією завжди були близькі стосунки, підприємства міста орієнтовані на російський ринок, схід України, і Артемівськ в тому числі, тяжіє до Росії і російської мови.