Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Верховна рада України

Акорд Шевченкового слова … (конкурс читців поезії Т.Г. Шевченко)

Переглядів: 4856
06.03.2014 - 08:18

До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці пройшов конкурс читців  його поезій.

Учасниками конкурсу були студенти Донецького університету економіки і права, Артемівського коледжу транспортної інфраструктури та медичного училища.

Перед початком конкурсу всі присутні передивились фільм про життя і творчість великого поета.

В куточку стилізованому меблями XIX століття (стіл, стілець, етажерка з книгами) в образі Шевченка конкурсну програму вів викладач фізики та медичної інформатики АМУ Романенко В’ячеслав Леонідович. З захопленням та благоговінням студенти сприймали виступи юнаків та дівчат, які декламували вірші із поетичної спадщини Шевченка, читали свої вірші-присвяти та вірші місцевих поетів, присвячених великому Кобзарю.

Великий емоційний вплив на слухачів справив виступ Павлинської Світлани, яка прочитали уривок з поеми «Гайдамаки» - «Гомоніла Україна» та свій власний вірш «Шевченко і я». Журі відмітило її виступ, присудивши перше місце. Друге місце посіла студентка медичного училища Жирнова Олена, яка яскраво відтворила мелодику вірша «Мені однаково чи буду…». Третє місце у студентки коледжу транспортної інфраструктури Полякової Наталі, яка з глибоким розумінням ідейно-художнього змісту поезій Шевченка, прочитала уривок з поеми «Кавказ».

За вдалий поетичний дебют з власним віршем був відзначений студент коледжу транспортної інфраструктури Орденов Олександр.

Не залишилися поза увагою організаторів конкурсу і останні 18 його учасників. Всі вони були нагороджені грамотами в різних номінаціях.

Бібліотекарі, викладачі та вихователі висловили подяку молоді за шанобливе ставлення до поезій Шевченка, а головне за те, що вони стали ближчими до слова Тараса, яке буде вічно жити в кожному теперішньому і прийдешньому поколінні.

Наприкінці заходу студентів пригостили узваром та булочками з маком, які дуже полюбляв Тарас Шевченко.

До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці м.Артемівськ пройшов конкурс читців  його поезій. До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці м.Артемівськ пройшов конкурс читців  його поезій. До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці м.Артемівськ пройшов конкурс читців  його поезій. До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці м.Артемівськ пройшов конкурс читців  його поезій. До 200-річного ювілею національного поета, пророка і символа України Т.Г. Шевченка в центральній міській бібліотеці м.Артемівськ пройшов конкурс читців  його поезій.

Останні статті на сайті