Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

«Найменування громадського об’єднання, порядок написання»

Переглядів: 3388
29.04.2014 - 07:54

Реєстраційна служба Артемівського міськрайонного управління юстиції повідомляє, що згідно Закону України «Про громадські об’єднання» існує ряд вимог до найменування громадських організацій таких як:

У загальній назві громадського об’єднання має зазначатися його організаційно-правова форма - «громадська організація», «громадська спілка» тощо.

Власна назва громадського об’єднання не повинна містити слова «державний», «комунальний» та похідні від них.

Власна назва громадського об’єднання повинна містити інформацію про статус громадського об’єднання - «дитяче», «молодіжне», «всеукраїнське» та може містити інформацію про його вид - «екологічне», «правозахисне» тощо.

Власна назва громадського об’єднання може містити ім’я (псевдонім) фізичної особи за умови попередньої письмової згоди цієї особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку.

Юридичні особи можуть використовувати у своєму найменуванні імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейні та святкові дати, назви і дати історичних подій, якщо вони присвоєні у порядку, встановленому Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

Визначення «організація роботодавців», «об’єднання організацій роботодавців» та похідні від них можуть використовувати лише ті організації та їх об’єднання, які створені і діють відповідно до Закону України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності».

Всеукраїнські об’єднання організацій роботодавців можуть без спеціального дозволу використовувати у своїй назві слово «Україна» та похідні від цього слова.

Згідно положень Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» від 24 травня 2012 року визначено порядок присвоєння юридичним особам власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

Законом України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності»   від  22 червня 2012 року визначено, що всеукраїнські об’єднання організацій роботодавців мають право без спеціального дозволу використовувати у своїй назві слово «Україна» та похідні від цього слова.