Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

Верховна рада України

На Київщині викрито розкрадання майже 113 млн. грн. державних коштів

Переглядів: 2992
28.05.2014 - 12:30

Працівниками підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління Міндоходів у Київській області встановлено факт розтрати державних коштів на суму 112,81 млн. грн.

Як з`ясувалося, одне з державних підприємств Броварського району Київської області перерахувало на користь товариства з обмеженою відповідальністю 187,55 млн. грн. як оплату за придбання зерна та оформлення відповідної документації. У свою чергу, товариство частину отриманих коштів, а саме 112,81 млн. грн., перерахувало приватному підприємству в якості оплати за ці послуги.

Однак, згідно зі статутом останнього, основними видами його діяльності є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом та подібними продуктами, а не надання маркетингових, страхових та оціночних (сюрвейєрських) послуг, за які й було перераховано кошти.

Такі махінації і, як результат, значні втрати бюджету стали наслідком недотримання  державним підприємством вимог чинного законодавства у сфері держзакупівель, а саме принципу економії та ефективності.Через залучення посередників ціна зерна між кінцевим споживачем та виробником зросла майже в 1,5 – 2,2 раза. До того ж, відносно товариства – продавця вже було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом „фіктивного підприємництва”.

За результатами розгляду матеріалів до ЄРДР внесені відомості про кримінальні правопорушення за ч.5 ст. 191 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Загалом з початку року за результатами проведеної співробітниками Міндоходів роботи у сфері державних закупівель складено 338 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, за результатами розгляду яких обліковано 204 кримінальних правопорушення. Державі відшкодовано 12,4 млн. грн. збитків, завданих у цій сфері.