Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Нові зміни в податковій системі – це рух вперед

Переглядів: 2503
19.08.2014 - 07:02

 «Нові зміни в податковій системі – це рух вперед», - заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час прямого ефіру на телеканалі «112.ua».

Голова Державної фіскальної служби зазначив, що в Україні на сьогодні "сірі" або "чорні" зарплати в конвертах становлять понад 20 млрд. грн. Для вирішення цих проблем Уряд України пропонує комплексний план змін у податковій системі.

«Сьогодні в Україні існує 22 обов'язкові податки та збори, які сплачують суб'єкти підприємницької діяльності. Натомість ми пропонуємо залишити тільки 9 податків. Велика частина податків скорочується і узагальнюється. Кількість податкових різниць скорочується з 49 до 3, скасовуються різниці щодо: витрат на навчання, витрат на ремонт, витрат на відрядження тощо», – наголосив Ігор Білоус.

Це дасть можливість сотні тисячам платників забути про обтяжливі податкові звіти.

«Переведення двох податків із загальнодержавних до місцевих, а саме податку на нерухоме майно та фіксований сільськогосподарський податок дає місцевим громадам нові інструменти у вигляді податків, які збираються і залишаються у місцевому бюджеті. Гроші будуть збиратися на місцях, і тепер будуть витрачатися на місцях», – наголосив Ігор Білоус.

«Єдиний звітний період – квартал. Ефект – зменшення кількості звітів та платежів на рік для платників податків. Ми досягнемо зменшення витрат ресурсів держави та бізнесу на адміністрування податків», – наголосив Ігор Білоус.

Останні статті на сайті