Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Артемівські школярі відсвяткували День міста

Переглядів: 5904
16.09.2014 - 12:48

Кожна людина з великою любов'ю згадує те місце, де народилася, де минуло її дитинство, де живуть найрідніші люди. У кожного є своя маленька Батьківщина, і якщо їх скласти докупи, то вийде одна велика держава – Україна. Для нас наша маленька Батьківщина – це рідне місто Артемівськ.

Артемівську-Бахмуту - 443 роки. День народження рідного міста залюбки святкувала дітвора. Саме для юних артемівців 13 вересня відбулося чимало цікавих заходів під гаслом «Артемовск родной о мире говорит».

Учні школи №10 та №4 взяли участь у святі «Ми живемо на Україні». На лінійці вони отримали маршрутні листи та вирушили у захоплюючу подорож по станціях. Команди класів чекали різноманітні завдання: спортивні конкурси, інтелектуальні вікторини з історії міста, народної творчості, ігри на станції «Мирна», музичні та танцювальні марафони. Учні відвідали виставку «Краса та багатство України», демонстрували цікаві рекорди на станції «А вам слабо?!», виявляли політичну обізнаність на станції «Україна – європейська держава», розмалювали пазли та склали з них карту України, а також сплели найбільший віночок, який став прикрасою свята. Родзинкою заходу стала туристична станція, яку організував Артемівський центр туризму, краєзнавства та екскурсій. Для учнів 5-8 класів було організовано катання на байдарках.

З учнями Артемівської школи-ліцею №11 міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва організував виставку «Кольори моєї України». Оригінальні роботи ужиткового мистецтва, майстер-класи з виготовлення сувенірів за допомогою петриківського розпису, захопливе виготовлення моделей літаків для хлопців та виготовлення листівок з елементами ліплення для дівчат. Ніхто не залишився байдужим, очі дітей сяяли радістю та чудовим настроєм!

Урочисто і святково пройшов у Артемівській школі №12 захід «Моє місто рідне». Спортивно-розважальне дійство стало справжнім святом мікрорайону, бо на подвір’ї школи зібралися учні, батьки, мешканці мікрорайону. У рамках свята відбулись спортивні змагання, які стали підсумком Олімпійського тижня. Цікаво пройшов конкурс «Ми таланти твої, Україно!», на якому учні показали свою майстерність у хореографії, декламуванні віршів та вокальному співі. Наряду з учнями школи, у конкурсі взяли участь діти-переселенці, які не відчувають себе чужими, бо їм комфортно в школі. На подвір’ї була організована виставка декоративно-ужиткового мистецтва, де були представлені кращі роботи учнів.

В Артемівській школі №24 було організовано гру-експрес «Знай і люби свій край» для учнів 7-9 класів. Конкурсно-ігрова програма не залишила без уваги жодного із запрошених (школярів, батьків, гостей). У святково прикрашеній залі учні співали, танцювали, декламували вірші, прославляючи свою малу Батьківщину. Подорожуючи експресом, школярі мали можливість поглибити знання про історію рідного краю, державну символіку України, традиції, звичаї та обряди. Подібні заходи допомагають виховувати почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину, рідне місто, школу.

Учні школи №5 та їхні батьки з гарним настроєм, веселою великою кампанією брали участь у заходах у центральній частині міста та у парку відпочинку. Школярі 6-7 класів на площі Свободи стали учасниками концертно-розважальної програми «Подаруємо світу дитячу посмішку», у ході якої діти грали в цікаві ігри, веселі конкурси, співали пісень. Охочі до малювання мали змогу залишити на асфальті свої яскраві малюнки для мешканців міста із побажаннями миру та добра. Учні 3-5 класів після уроків вирушили до міського парку відпочинку. Тут на школяриків чекали веселі клоуни, які влаштували «Свято повітряних кульок» на залитому сонцем майданчику. Чого тільки діти, і навіть дорослі, не робили із кольоровими кульками! І надували та передавали на швидкість, і утворювали велику «кулькову» змію, і дарували їх один одному. Сміх, радість, веселі пісні заповнили парк. А в тіні дерев розташувалися цікаві острівці майстрів, на яких дітвора із задоволенням вчилася виготовляти писанки, традиційні українські обереги, вишивати, у техніці айрис-фолдинг учні виготовили герб рідного міста.

Святково прибрана Артемівська школа №1 радо вітала всіх запрошених, лунала музика. Гарний настрій був з самого ранку. Увагу дітей привертали чудові виставки: «Осіння мелодія», «Юні майстрині – школі», «Своїми руками зробимо світ краще». Літературна експозиція «Артемівськ – рідне місто» представила твори про Артемівськ та авторів-артемівців. Стенд прикрасив зроблений учнями плакат «Я бажаю тобі, моє місто», на якому залишили свої побажання всі учні школи, навіть першокласники - у вигляді малюнків. Зацікавленість у школярів, особливо у учнів молодших класів, викликала виставка «Наші досягнення», де були представлені нагороди спортсменів. Затамувавши подих, слухали малята розповіді учнів-спортсменів щодо їх перемог.

В Артемівській школі №2 була організована розважальна програма «Город мастеров и умельцев». Учні школи показали свої таланти на острівцях «Юний ерудит», «Караоке на шкільному подвір’ї», «Веселий олівець», «Технічне моделювання». На виставках, які організували діти, були представлені поробки, композиції з квітів, овочів та фруктів. Особливо весело було на виставці домашніх тварин. Учні знайомились з собаками та кішками різних порід, побачили три види черепах, хом’яків та рибок, подивились про них презентації.

У міському Центрі дітей та юнацтва відбулася концертно-розважальна програма «Бахмут, де сходить юних дарувань зоря». Творчі колективи МЦДЮ дарували присутнім свої яскраві виступи, отримуючи в подарунок гучні довготривалі оплески. Діти брали активну участь у веселих конкурсах та іграх. На виставці з декоративно-прикладної творчості було представлено багато виробів та сувенірів, виготовлених руками талановитих вихованців МЦДЮ та кімнат школярів.

День народження Артемівська став справжнім святом для дітей і подарував маленьким мешканцям багато цікавих вражень і гарний настрій.

06.07_uvk_no_11_02113.09.2014_023dsc04518dscn7926img_2687img_2707img_3672img_3714img_3756p1180353rscn7944p9130091_crp1180521