Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 96 гостей.

Засідання міських методичних об’єднань учителів початкової школи

Переглядів: 3826
19.11.2014 - 08:36

Згідно з планом роботи міського методичного кабінету відбулися засідання міських методичних об’єднань учителів початкової школи.

У ході засідання методичного об’єднання вчителів 1-х класів, яке пройшло на базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів, було обговорено проблеми адаптації першокласників до навчання у школі. Сорока Олена, керівник методичного об’єднання, зауважила, що інтерес до навчання може з’явитися у дитини лише тоді, якщо з першого дня дорослі створять умови для формування у неї прагнення пізнавати, а також почуття обов’язку та відповідальності.

Учителі перших класів Макуєва Світлана (НВК №11), Крекотень Олена (ЗОШ№13), Андієва Любов (ЗОШ № 12) розповіли про форми роботи, які вони використовують в адаптаційний період. Також звернули увагу присутніх на те, що саме в цей період шестирічний першокласник приймає й освоює шкільні норми, у нього формується інтерес до шкільного життя, з’являється віра в свої сили, діти дорослішають.

Засідання міських методичних об’єднань учителів 2-х та 3-х класів відбулися в Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18.

Учителі 2-х класів обговорювали проблеми використання особистісно-орієнтованих освітніх технологій в навчально-виховному процесі.

Керівник методичного об’єднання вчителів 2-х класів Яблокова Тетяна познайомила присутніх з технологією створення індивідуальної освітньої програми, яка передбачає не тільки відбір індивідуального змісту освіти, а й можливість вибору учнем свого стилю навчання, його світоглядних основ, оптимального темпу і ритму, діагностики та оцінки результатів. Зауважила, що впровадження технології надає можливість кожному учневі під керівництвом вчителя створювати власну освітню траєкторію освоєння всіх навчальних дисциплін.

Учасники ММО мали можливість взяти участь у практичному занятті творчої лабораторії з теми «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках і в позаурочний шляхом створення міні-проектів», яку підготувала та провела вчитель ЗОШ №18 Шулешова Валентина.

З оглядом новинок періодичних видань та науково-методичної літератури виступила завідуюча шкільною бібліотекою Кириєнко Тетяна.

Учителі 3-х класів опрацьовували тему «Особистісно-орієнтований підхід до розвитку творчих здібностей учнів».

Керівник міського методичного об’єднання Зелена Світлана розкрила такі принципи особистісно-орієнтованого навчання як: неповторність кожної дитини і відсутність нездібних дітей; індивідуалізація навчально-виховного процесу; отримання позитивних почуттів від навчання; людяність, чуйність і тактовність по відношенню до дитини; розуміння оцінки знань учнів як інструмента виховання.

Досвідом роботи з зазначеної теми із колегами ділилися вчителі Порохня Ірина та Смірнова Наталя (ЗОШ №15), Скоріна Інна (ЗОШ №14), Харченко Марина (ЗОШ №5).

На базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням працювало міське методичне об’єднання вчителів 4-х класів.

Педагогам було запропоновано для обговорення проблему застосування інноваційних методів роботи як засіб реалізації особистісного орієнтованого підходу до навчання і виховання учнів початкових класів.

Керівник російськомовного методичного об’єднання вчителів Ірина Помазан ознайомила присутніх із прийомами адаптивної методики О.Л.Соболевої, а саме «оживлення», «сурдопереклад», «логічний ланцюжок» та ін., які орієнтують дитину на інтенсивну, інтелектуальну та мовну творчість, формують продуктивне мислення.

Керівник україномовного методичного об’єднання вчителів Зелена Лариса розповіла вчителям про інноваційні методи роботи, які направлені на реалізацію особистісного орієнтованого підходу до навчання і виховання учнів.

Практичні заняття з теми «Інтерактивні технології (робота в парах, робота в групі, навчання в діалозі» провели педагоги Немудрякіна Ірина (ЗОШ №4), Хорошун Лариса (ЗОШ №24). Найбільшу зацікавленість у педагогів викликали матеріали з досвіду роботи Бусел Ірини (ЗОШ№18) з теми «Інформаційні технології». У рубриці «Цікавинки з методичної скриньки» виступила вчитель Мишинська Валентина (НВК №11), яка презентувала колегам технології дослідницько-проектної діяльності учнів початкової школи.

Учителі початкових класів, які стали активними учасниками засідань міських методичних об’єднань, ще раз переконалися у тому, що використовуючи новітні технології, набутий досвід, власний творчий потенціал, а найголовніше – маючи щире бажання творити дитину з великої літери, вони впевнено реалізують Державний стандарт початкової загальної освіти.

В м.Артемівську згідно з планом роботи міського методичного кабінету відбулися засідання міських методичних об’єднань учителів початкової школи.В м.Артемівську згідно з планом роботи міського методичного кабінету відбулися засідання міських методичних об’єднань учителів початкової школи.В м.Артемівську згідно з планом роботи міського методичного кабінету відбулися засідання міських методичних об’єднань учителів початкової школи.