Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

«Українська хустка»

Переглядів: 5042
23.01.2015 - 12:03

22.01.2015 року у міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних посиденьках – «Українська хустка».

До посиденьок бібліотекарі підготували експозицію – виставку жіночих хусток: білих, чорних, кольорових, книжковий перегляд «Народний символ України – хустка». Діти також побачили скриню, в якій у давні часи зберігалась одежа родини, а також хустки. Ведучі посиденьок – працівники бібліотеки Бітюкова К.М., Комісаренко Л.В. у національному вбранні розповідали про особливості українських хусток, та їх призначення. Учасники посиденьок дізналися, що без хустки не обходиться весілля на Україні, коли син вирушав у далеку дорогу, мати давала йому хлібину зав’язану у хустинку, коли козак ішов на війну, дівчина дарувала йому хустку, яка була оберегом. Театралізовану інсценівку на цю тему показали учні ЗОШ №1, а також читали вірші про хустку.

Ведучі провели також міні-майстер-клас по зав’язуванні хустки на голову, а також дізнались як сповивали новонароджену дитину хустиною першого сповиточку, після купання в зіллячку.

На протязі посиденьок звучали українські пісні про хустку у виконанні Р.Кириченко, С.Ротару, О.Пономарьова  та інших відомих українських співаків.

На свято завітала майстриня творчої майстерні «Оберіг» Кравченко С.А. Вона теж розповіла дітям багато цікавого про хустку-оберіг  і провела майстер – клас по плетінню яскравого шнурочка з китичками. Таким шнурочком можна було підперезатися, носити на ньому хрестик, прикрашати одяг.

Посиденьки закінчились спільним чаюванням з цукерками та бубликами. Наприкінці всі залюбки фотографувались у хустках біля яскравої виставки хусток і раритетної  скрині.

Посиденьки збагатили всіх присутніх новими знаннями про просте і незбагненне диво – українську хустку.

22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».  22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».  22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».  22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».  22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».  22.01.2015 року в Артемівській міській бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене українській хустці. Читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках – «Українська хустка».