Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Дошкільнята Артемівська святкують Масляну

Переглядів: 2924
23.02.2015 - 12:26

Україна багата своїми традиціями та народними звичаями. Одним з таких свят є велике народне гуляння наприкінці зими - Масляна. Це, напевно, один з найвеселіших і довгоочікуваних народних свят. Не дивно, що його часто із задоволенням святкують в дитячих садках.

Святкування Масляної - прекрасна можливість долучити малюків до традицій, прищепити їм любов до народних пісень, фольклору, покликати весну і, нарешті, просто розбавити тривалу зиму веселим святом. Тут завжди знаходяться бажаючі силою потягатися, завзяття своє показати, смачними млинцями пригоститися та пісні поспівати.

На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» були організовані тематичні заняття і гуляння, які дали дітям можливість зрозуміти всю широту і глибокий зміст цього веселого свята. Це прекрасний привід згадати народні традиції: ігри хороводів, народні пісні, частівки, забавлянки та небилиці. Будь-який із народних обрядів або свят будувався із значною мірою на здатності імпровізувати. Масляна в дитячому садку відрізняється від усіх інших звичних свят саме тими можливостями, які вона надає в плані безпосередності та свободи організації заходу.

Так, малюки групи «Казка» під керівництвом вихователя Тетяни Нестерець, методом обривної аплікації «приготували» млинці до Масляної. Педагоги групи «Бджілка» Галина Кулайко та Світлана Кашка організували для дітей перегляд мультимедійної презентації «Що за диво - Масляна!», що дало можливість дітлахам розширити свої знання з теми. Керівник музичний Оксана Головко спільно з педагогами груп «Капітошка» та «Теремок» провели для дітей тематичне свято на вулиці «На гостини до Масляни». Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали довгоочікувану красуню весну. Так малюки доторкнулися до духовно-моральних основ, до кращих зразків усної та музичної народної творчості.

На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» м.Артемівська були організовані тематичні заняття і гуляння. Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали весну.На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» м.Артемівська були організовані тематичні заняття і гуляння. Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали весну.На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» м.Артемівська були організовані тематичні заняття і гуляння. Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали весну.На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» м.Артемівська були організовані тематичні заняття і гуляння. Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали весну.На тижні, присвяченому проводам зими, силами педагогів та батьків дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» м.Артемівська були організовані тематичні заняття і гуляння. Діти співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали весну.