Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

З родини йде життя людини

Переглядів: 4981
23.02.2015 - 13:14

З метою ознайомлення учнів з кращими традиціями українського народу та з нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого вихованці гуртка «Сольний спів» (керівник гуртка Зінаїда Артюхіна) Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості відвідали музейну кімнату «Дідусева хата» Часовоярського ПТУ.

Хата для українця завжди була не лише місцем мешкання, а й святинею. У музеї знаходяться різні речі побуту: глечики, тарілки, ночви, макітри, жорна, лопата для печі, прядки, праски, пряслиця, кужілка, веретено, мотовило, повісмо, ціп, ліхтарі. Є макет печі, скриня, стародавні лави, мисник. Особливе місце у музейній кімнаті займають вишивки: рушники, серветки, обруси, сорочки, блузи жіночі, вишиті картини. Велику увагу привертають старовинні рушники. Зразки одежі з домотканого полотна теж є експонатами музею.

Від вчителя ПТУ Олени Огаркової діти почули багато цікавинок: що мисник в українській хаті завжди розміщувався справа від дверей, а селяни мали свої секрети вибору посуду; що хліб завжди вчиняли у четвер, а пекли у п’ятницю, різав його батько, а окраєць давав дівчатам (щоб хлопці любили); на столі не можна було класти ножа, сірники, ключі, не можна було й гупати по ньому кулаком.

Діти повернулися задоволеними та з новими враженнями.

З метою ознайомлення учнів з кращими традиціями українського народу та з нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого вихованці гуртка «Сольний спів» Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості відвідали музейну кімнату «Дідусева хата» ЧасовоярсьЗ метою ознайомлення учнів з кращими традиціями українського народу та з нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого вихованці гуртка «Сольний спів» Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості відвідали музейну кімнату «Дідусева хата» ЧасовоярсьЗ метою ознайомлення учнів з кращими традиціями українського народу та з нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого вихованці гуртка «Сольний спів» Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості відвідали музейну кімнату «Дідусева хата» ЧасовоярсьЗ метою ознайомлення учнів з кращими традиціями українського народу та з нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого вихованці гуртка «Сольний спів» Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості відвідали музейну кімнату «Дідусева хата» Часовоярсь

Останні статті на сайті