Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Отримання дублікату трудової книжки

Переглядів: 5705
26.02.2015 - 09:27

На адресу Територіальної державної інспекції з питань праці у Донецькій області надходять чисельні звернення громадян щодо відсутності можливості отримати трудову книжку у роботодавця у зв’язку з проведенням на території Донецької області антитерористичної операції.

З урахуванням викладеного інформуємо про те, що 04.11.2014 року набув чинності наказ Міністерства соціальної політики України № № 720/1642/5 від 06.10.2014 «Про внесення зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників».

Так главу 5 вищезазначеної Інструкції доповнено пунктом 5.6 такого змісту: „5.6. Дублікат трудової книжки також може бути виданий за новим місцем роботи у зв’язку з відсутністю доступу до трудової книжки працівника внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту України, або проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник.

Дублікат видається на підставі заяви працівника та отриманої ним у письмовому вигляді інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при Службі безпеки України про проведення антитерористичної операції на території, де працював працівник, що надається в довільній формі.

У разі відновлення доступу до трудової книжки записи з дубліката про періоди роботи переносяться до трудової книжки. При цьому на першій сторінці дубліката робиться напис: „Дублікат анульовано”, посвідчується печаткою роботодавця за останнім місцем роботи працівника та дублікат повертається його власнику.”.

 

М. М. Самойленко
Начальник відділу нормативно – правового
та аналітичного забезпечення наглядової діяльності

Територіальної державної інспекції з питань праці
у Донецькій області

Останні статті на сайті