Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Верховна рада України

Перші кроки до вершин педагогічної майстерності

Переглядів: 2533
25.03.2015 - 11:01

Добре усвідомлюючи слова великого педагога В.О. Сухомлинського про те, що «...молодий спеціаліст стає хорошим учителем, перш за все, завдяки обстановці творчої праці педагогічного і учнівського колективів», в Артемівському НВК №11 одним із пріоритетних напрямів методичної роботи з педагогічними кадрами є становлення молодого вчителя.

Завдяки продуманій, цілеспрямованій діяльності адміністрації та педколективу склалася ефективна система роботи з молодим учителем хімії та інформатики Валерією Ковальовою, яка працює в закладі вже 3 рік.

Із метою розвитку творчих здібностей учителя-початківця та підвищення її професійної майстерності з 16 по 21 березня було проведено Тиждень молодого вчителя. Програма Тижня була насиченою та різноманітною. Він розпочався з засідання школи молодого вчителя, якою керує учитель-методист Світлана Рижкова. Наступний етап - проведення персонального діагностування, спрямованого на визначення рівня психолого-педагогічної, фахової та методичної підготовки молодого педагога. Не залишився молодий фахівець і без уваги журналістів шкільної газети «Дважды два», які влаштували бліц-інтерв’ю з теми «Перші успіхи та досягнення молодого вчителя Артемівського НВК – Валерії Ковальової».

Надзвичайно цікавим та пізнавальним був відкритий урок із хімії у 8-Б класі, який Ковальова В.В. провела у формі узагальнення вивченого матеріалу з теми «Періодичний закон і періодична система хімічних елементів Д.І. Мендєлєєва». Атмосфера уроку дозволила учням не тільки показати свої ґрунтовні знання, а й проявити творчий підхід у виконанні деяких вправ.

Педагог-наставник Лариса Коміна, учитель інформатики, розробила та подарувала молодому вчителю методичний посібник «Поради досвідчених колег». Родзинкою Тижня стало вручення Ковальовій Валерії Володимирівні сертифікату про відмінне проходження навчання в Школі молодого вчителя в Артемівському НВК №11.