Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Акція «Збережемо першоцвіти» в Артемівській школі №2

Переглядів: 2197
26.03.2015 - 07:17

У рамках Всеукраїнської акції «Першоцвіт» при підтримці відділу освіти Артемівської міської ради учні школи №2 долучилися до участі в обласному конкурсі «Збережемо першоцвіти – 2015». Мета конкурсу – привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин.

Першоцвіти починають з'являтися на світ відразу після сходу снігу і швидко розвиваються, незважаючи на весняну прохолоду. Гуляючи по лісу або парку, люди неодмінно хочуть зібрати додому букет пролісків чи підсніжників, але такі букетики швидко в'януть. Навколо великих міст цих рослин стає все менше, тому й занесені вони до Червоної Книги України.

У рамках акції у закладі відбулася виставка малюнків та плакатів «Збережи першоцвіти» серед учнів 1-10 класів. Учні гуртка «Юний еколог» під керівництвом учителя біології Дар’ї Федулової провели інформаційну п’ятихвилинку «Першоцвіти – навколо нас» серед учнів початкових класів. Вони розповіли учням про природоохоронну акцію «Збережи першоцвіт» та ознайомили із ранньоквітучими рослинами. Школярі читали вірші, відгадували загадки та презентували свої малюнки. Заключним етапом акції стало виготовлення та розповсюдження листівок «Не рви! Не продавай! Не купуй!» та «Збережемо першоцвіти!»

Під час проведення заходів учні поповнили свої знання про різноманіття рослинного світу Донецької області, особливості проростання першоцвітів, загрозу та наслідки їх зникнення на локальному та глобальному рівнях. Кожен усвідомив те, що знищення першоцвітів – злочин, скоєння якого тягне за собою накладання штрафу на порушників природоохоронного законодавства України.

У рамках Всеукраїнської акції «Першоцвіт» при підтримці відділу освіти Артемівської міської ради учні школи №2 долучилися до участі в обласному конкурсі «Збережемо першоцвіти – 2015». У рамках Всеукраїнської акції «Першоцвіт» при підтримці відділу освіти Артемівської міської ради учні школи №2 долучилися до участі в обласному конкурсі «Збережемо першоцвіти – 2015».