Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Моя сім’я – моє багатство

Переглядів: 4250
01.04.2015 - 05:50

Забезпечення духовної єдності поколінь, збереження родинних традицій, сімейних реліквій, вивчення родоводу, залучення дітей до народних традицій – одне з головних завдань родинного виховання. У рамках Місячника родинно-сімейного виховання, оголошеного відділом освіти Артемівської міської ради, у школі-ліцеї №11 відбувся ряд заходів.

Дізнатися про традиції своєї сім’ї вирішили в 4-Б класі (класний керівник Надія Чернецька), цікаво та смачно провівши сімейну класну годину «Руками наших матусь та бабусь». Діти заздалегідь готувалися до її проведення, дізнаючись про таланти та захоплення своїх рідних. У день проведення заходу святково вбрані діти та їхні матусі й бабусі несли до школи різноманітні вироби: вишивки, рамки для картин і фотографій, оригамі, плетіння з бісеру й мотузки, яскраві квіти, вирощені турботливими руками, а також зроблені з паперу та стрічок, а деякі – смачну випічку. Усі учні з гордістю розповідали про представлені своєю родиною експонати, а матусі й бабусі із задоволенням ділилися секретами своєї майстерності.

Учні 6-Б класу (класний керівник Марина Заборщікова) провели цікаву гру-змагання «Моя сім’я – моє багатство». Основні завдання, у яких змагалися аж п’ять команд, були побудовані так, щоб кожен учасник узяв у них участь та міг висловити власну думку. Сфери запитань були надзвичайно різноманітними, торкалися сімейних традицій, родинних взаємозв’язків, життєвих ситуацій та правової відповідальності членів родини. Гра пройшла дуже весело та цікаво, а результатом її стали виведені учасниками після кожного раунду завдань основні заповіді сімейного життя, яких учні намагатимуться дотримуватися в повсякденному сучасному та майбутньому житті.

Діти, особливо дівчатка, залюбки бавляться з ляльками. Проте не всі знають, що лялька може бути справжнім оберегом родини, захищати її від зла та різних негараздів. Саме про це йшлося на зустрічі учнів 5-А класу з народною майстринею Наталею Роменською. Вона принесла з собою цілу колекцію різноманітних ляльок-мотанок, кожна з яких має свою історію та виступає захисницею й заступницею домашнього вогнища. Майстриня розповідала про техніку виготовлення ляльок та їх призначення. Завершилася зустріч майстер-класом із виготовлення весняної ляльки-пташки, яку кожна дитина класу понесла додому з надією, що та стане справжнім оберегом родини.

Найголовнішим у житті більшості людей є сімя. З неї починається все: людина не лише народжується, а зростає й формується завдяки тим цінностям, які сповідуються вдома.

У рамках Місячника родинно-сімейного виховання, оголошеного відділом освіти Артемівської міської ради, у школі-ліцеї №11 відбувся ряд заходів.

Останні статті на сайті