Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Реалізація здоров’язберігаючих технологій на рівні класу

Переглядів: 2862
08.05.2015 - 11:13

Одним із провідних завдань школи є формування в учнів навичок здорового способу життя, прищеплення дітям відповідального ставлення до власного здоров’я. І цей аспект виховної роботи потребує постійного вдосконалення, урахування сучасних тенденцій та актуальних проблем.

На педагогічній раді «Реалізація здоров’язберігаючих технологій на рівні класу», яка відбулася в Артемівській школі №7, педагогічний колектив проаналізував стан роботи щодо формування навичок здорового способу життя.

Відкриваючи засідання, заступник директора з виховної роботи Ольга Шиян у своїй доповіді проаналізувала стан реалізації інноваційних проектів, спрямованих на формування здорового способу життя, які передбачені Програмою розвитку школи на 2011-2015 роки («Здорова дитина – щаслива родина», керівник – учитель фізичної культури Вікторія Сергєєва; «Школа творчого здорового дня», керівник – учитель початкових класів Наталя Івахненко; «Школа валеологічної компетентності учителів», керівник – практичний психолог Олена Анупрієнко). Заступник директора звернула увагу і на позитивні моменти (проведення щоденної ранкової зарядки для учнів, впровадження класними керівниками різних заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, позитивна динаміка росту кількості учнів школи, оздоровлених у пришкільному таборі «Капітошка» тощо), і на проблеми сфери здоров’я підростаючого покоління (збільшення кількості учнів із хронічними захворюваннями, недоліки у просвітницькій роботі із батьками щодо необхідності прищеплення ними навичок здорового способу життя своїм дітям тощо).

Після цього усім учителям-предметникам та класним керівникам було запропоновано заповнити самоаналізи заздалегідь підготовленої форми. Під час цієї роботи педагоги повинні були дати відповіді на питання, що спонукало їх до осмислення таких аспектів своєї діяльності, як: система роботи щодо здоров’язбереження, яка впроваджується педагогом; здоров’язберігаючі технології, реалізовані педагогом у 2014-2015 н. р.; проблеми у реалізації заходів, спрямованих на збереження та зміцнення здоров’я учнів, та шляхи їх подолання. Також, учителі склали попередні плани роботи щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій у своєму класі (класні керівники) та на своєму уроці (учителі-предметники) на 2015-2016 н.р.

Працюючи у групах під головуванням керівників методичних об’єднань Наталі Івахненко (методичне об’єднання учителів початкових класів) та Наталі Косяк (методичне об’єднання класних керівників), педагоги взяли участь у підготовці та проведенні майстер-класів з організації валео- та фізпауз на уроках.

Практичним психологом Оленою Анупрієнко були надані рекомендації щодо організації роботи з впровадження здоров’язберігаючих технологій як класним керівникам, так і учителям-предметникам.

Завершальним етапом засідання стало вироблення спільного рішення, згідно із яким стан роботи школи щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій був визначений середнім, тому що педагоги критично поставилися до своєї діяльності з даного напрямку та виявили певні недоліки у своїй роботі. Крім того, класних керівників зобов’язали здійснити глибокий та всебічний моніторинг стану здоров’я учнів свого класу та на його основі визначитися із певною технологією щодо здоров’язбереження, актуальною для кожного конкретного класного колективу, яку він буде чи продовжить впроваджувати у наступному навчальному році.

Педагогічна рада пройшла на належному організаційному рівні та за активної участі усіх членів колективу, що свідчить про актуальність піднятої теми та правильність обраної форми проведення засідання.

 

На педагогічній раді «Реалізація здоров’язберігаючих технологій на рівні класу», яка відбулася в Артемівській школі №7, педагогічний колектив проаналізував стан роботи щодо формування навичок здорового способу життя.На педагогічній раді «Реалізація здоров’язберігаючих технологій на рівні класу», яка відбулася в Артемівській школі №7, педагогічний колектив проаналізував стан роботи щодо формування навичок здорового способу життя.