Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

До уваги сільскогосподарських товаровиробників

Переглядів: 1924
18.05.2015 - 09:35

12 травня 2015р. Кабмін постановою від 05.05.2015р. № 262 вніс зміни до Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, затвердженого урядовою постановою від 12.01.2011 р. № 11.

Головна мета змін — приведення зазначеного Порядку у відповідність до чинного законодавства. Так, уточнено, що сільськогосподарське підприємство складає податкову декларацію на підставі даних бухгалтерського і податкового обліку та подає її в електронному вигляді до територіального органу ДФС.

Суми ПДВ сільгосппідприємства перераховують на власний спецрахунок не з поточного рахунку, а з рахунку платника в системі електронного адміністрування ПДВ.

Також скасовано вимогу щодо ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

 Відповідно, вилучено норму про подання копії цього реєстру в електронному вигляді до податкового органу разом зі спецдекларацією з ПДВ.

Крім того, у тексті слова «Державна податкова служба» замінено на слова «Державна фіскальна служба», а «органи державної податкової служби» — на «територіальні органи ДФС».

Постанова від 05.05.2015 р. № 262 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Останні статті на сайті