Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

Презедент України

Шляхами Кобзаря

Переглядів: 3983
28.05.2015 - 07:57

Із 22 по 25 травня делегація Донецької області взяла участь у святкових заходах із вшанування пам'яті Шевченка, приурочених 154-річниці від дня перепоховання його праху на Чернечій горі, які відбулися в м. Каневі. Артемівськ гідно представили учитель української мови та літератури Тетяна Донченко та учні 10 класу Артемівської школи №5, які мають особливі досягнення: Ніна Івкова, Олександра Овсянникова, Катерина Андріанова, Дмитро Суходол, Олександр Бєлих.

Учні ЗОШ №5 взяли участь в урочистій ході, що рухалася від Свято-Успенського собору аж до Тарасової гори, несучи перед собою дванадцятиметровий рушник єдності. Процесія пройшла через Канів, потім піднялася на Чернечу гору та віддала шану Великому Сину України. Музей Тараса Шевченка вразив сучасністю облаштування та давністю і старовинністю представлених експонатів.

Протягом двох днів делегація відвідала багато видатних місць: Тарасову гору, Канів, Чигирин, Суботів, Холодний Яр. Школярі побачили дивовижні ландшафти та безцінні історичні пам'ятки: Свято-Успенський собор, скульптуру Макарія Канівського, церкву Святого Іллі, урочище Холодний Яр, тисячолітній дуб Максима Залізняка, Свято-Троїцький Мотронівський жіночий монастир. Тут досі відчувається героїчний дух наших предків, і ще більше пишаєшся тим, що ти - українець.

Щиро вдячні за запрошення губернатору Черкащини Юрію Ткаченку, департаменту освіти Черкащини та Донеччини, супроводжуючим Ірині Вовк та Тетяні Шевченко, Артемівському відділу освіти та всім причетним до організації екскурсії за унікальну подорож, яка подарувала незабутні враження, гарний настрій, радість відкриття.

Шляхами КобзаряШляхами КобзаряШляхами КобзаряШляхами Кобзаря

Останні статті на сайті