Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Залучення до народознавства – пріоритетний напрямок патріотичного виховання дошкільників

Переглядів: 3308
28.05.2015 - 14:15

Засідання клубу молодих вихователів «Територія дитинства», яке відбулося на базі дошкільного закладу №32 «Лісова казка», було спрямоване на осмислення педагогами необхідності виховання маленького патріота, через залучення дітей дошкільного віку до народознавства.

Керівник клубу Олександра Татаренко у формі «методичного калейдоскопу» ознайомила присутніх з формами та методами морально-патріотичного виховання та разом з молодими фахівцями опрацювала нормативні документи з даної теми.

Слухачі клубу переглянути розвагу «Срібна низочка національних традицій», яку підготувала вихователь Ганна Братчикова зі старшою групою. Діти проявили свої творчі вміння та музичні здібності, позмагалися в різних народних іграх, ознайомились з українським побутом та обрядами. Свято закінчилось старовинним обрядом «закосичення дівчаток».

Родзинкою засідання стало відвідування музею «Вишиваночка», де були представлені портрети, пейзажі, натюрморти за темами: «Пори року», «Тварини», «Квіти», «Овочі та фрукти», «Українські символи» та виставка творчих робіт вихованців дошкільного закладу.

Завідувач закладу Світлана Дехтярьова представила учасникам заходу мультимедійну презентацію «Музейна педагогіка як важливий чинник пізнавального, естетичного, розумового, креативного розвитку дітей».

У рубриці «Домашнє завдання» молоді фахівці презентували рекламні проекти «Міні-музей - це цікаво та сучасно» та отримали пам’ятки «Методи освітнього впливу на духовну сферу дитини».

Підведення підсумків роботи пройшло у формі «Зворотній квиток». Провівши вихідне анкетування, зроблено висновок, що напрямок роботи клубу був актуальним, сучасним, і необхідним. В анкетах були означені проблеми та перспективи діяльності на наступний рік.

Залучення до народознавства – пріоритетний напрямок патріотичного виховання дошкільниківЗалучення до народознавства – пріоритетний напрямок патріотичного виховання дошкільниківЗалучення до народознавства – пріоритетний напрямок патріотичного виховання дошкільниківЗалучення до народознавства – пріоритетний напрямок патріотичного виховання дошкільників