Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

ExportUA

Донецький ресурсний центр розвитку місцевої демократії діє в Артемівську та запрошує до співпраці членів ОСНів та інших представників громадськості.

Переглядів: 2713
15.05.2015 - 12:15

Останні події в Україні сколихнули країну хвилею нечуваного патріотизму та продемонстрували високий рівень активності та громадської свідомості населення.

Ці події вивели поняття «самоорганізації» на новий рівень і показали здатність населення висловлювати свою думку, впливати на рішення влади та долучатись до вирішення болючих проблем. 

Проте одне діло, хвиля піднесення та всеохоплюючого патріотичного духу, який змушує громаду рухатись у напрямі покращення умов свого проживання на загальнонаціональному рівні, а інше діло – робота на місцях, що дозволяє використовувати правові механізми та методи для представлення інтересів громади, впливати на рішення місцевих рад та відстоювати думку територіальної громади.

Практично кожен пересічний громадянин розуміючи значення та можливості своєї участі у впровадженні змін, має отримати у своє користування дієвий інструмент, який йому у цьому допоможе.

При такій ситуації та в умовах проведення реформ гостро постає питання стану регламентації та розвитку форм місцевої демократії, таких як місцеві ініціативи, громадські слухання, загальні збори членів територіальних громад,  органи самоорганізації населення та ін.

В Артемівську діє Донецький Ресурсний центр розвитку місцевої демократії.

Мета діяльності:

  1. Створити можливості та безперешкодні умови для участі населення Донеччини у вирішенні місцевих проблем.
  2. Посилити спроможність членів територіальних громад міст, селищ та сіл у реалізації форм безпосереднього народовладдя у конституційний та законний спосіб.
  3. Забезпечити ефективність та послідовність проведення реформ з врахуванням думки та інтересів населення.

Основні види послуг:

  1.  Консультаційна, методична, інформаційна, правова підтримка членів територіальних громад, інститутів громадянського суспільства, органів самоорганізації населення.
  2. Проведення тренінгів та навчальних семінарів для членів територіальних громад, лідерів органів самоорганізації населення, лідерів інститутів громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування Донеччини .
  3. Практичний супровід реалізації права на участь у процесі прийняття рішень.
  4. Супровід практичних моделей реалізації положень Закону України «Про добровільне об’єднання громад», «Про співробітництво територіальних громад».
  5. Дослідження та аналіз локальних нормативно-правових актів на предмет правового регулювання інструментів місцевої демократії.
  6. Розвиток/удосконалення локальних нормативно-правових актів.
  7. Захист прав та громадських інтересів (адвокасі).
  8. Організація громад (Community Organizing).

Запрошуємо активістів, інститути громадянського суспільства, органи самоорганізації населення та органи місцевого самоврядування до співпраці та взаємодії!

Контактна особа:  Опалюк Надія  0508185529

Донецький ресурсний центр розвитку місцевої демократії діє в межах проекту, що фінансується програмною ініціативою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Останні статті на сайті