Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

До уваги юридичних осіб!

Переглядів: 3184
29.07.2015 - 11:46

Нагадуємо, що 26 травня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи» за № 475-VIII від 21.05.2015, яким передбачено подовження терміну подання відомостей  про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх учасника (засновника), якщо учасник (засновник) - юридична особа, або про відсутність такого кінцевого бенефіціарного власника до 25 вересня 2015 року.

Законом передбачається розширення переліку юридичних осіб які не повинні подавати відповідну інформацію, так, зокрема, відомості не подаються:

  • політичними партіями, творчими спілками та їх територіальними осередками,
  • адвокатськими об’єднаннями,
  • торгово-промисловими  палатами,
  • релігійними організаціями,
  • державними та комунальними  підприємствами,
  • державними органами, органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями,
  • юридичними особами, засновниками (учасниками) яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх засновниками (учасниками).

Для внесення інформації про кінцевого бенефіціара (вигодоодержувача) юридичної особи, необхідно подати до державного реєстратора, за місцезнаходженням юридичної особи реєстраційну картку форми № 4 з внесеною інформацією про кінцевого бенефіціара, реєстраційна картка повинна бути підписана уповноваженою особою. Згідно із частиною 2 статті 8 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців » у разі надсилання картки поштою, підписи на сторінках повинні бути нотаріально посвідчені.

Реєстраційна картка форми № 4 також може бути подана і електронному вигляді, шляхом проведення електронної реєстрації через реєстраційний портал, за посиланням http://rp.irc.gov.ua/home.