Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Верховна рада України

Інформація управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради про проведення на території Артемівської міської ради Всеукраїнської інформаційно - профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»

Переглядів: 2001

Наказом начальника управління  від 07.05.2015 № 41 був затверджений план заходів щодо проведення на території Артемівської міської ради Всеукраїнської інформаційно - профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», склад робочої групи, графік обстеження вулиць щодо розміщення зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів та призначено відповідальну особу за планування, організацію та проведення акції.

З метою пропаганди та утвердження здорового способу життя, відповідно до плану заходів, управлінням розповсюджено інформацію про акцію на сайтах Артемівської міської ради. Також   передбачено проведення в навчальних закладах міста роз’яснювальної роботи про Всеукраїнську інформаційно – профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене», проведення  інформаційно – просвітницької роботи щодо профілактики негативних явищ  та пропаганди здорового способу життя серед дітей, учнівської та студентської молоді й батьківської громадськості, обстеження вулиць міста  на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів, проведення перевірок професійно-технічних ліцеїв щодо організації дозвілля молоді та виконання заходів з виховної роботи, проведення засідання круглого столу «Шляхи взаємодії громадського суспільства, влади та ЗМІ з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі та пропаганди здорового способу життя», формування відповідального ставлення молоді до свого здоров`я, здійснення інформаційно-просвітницької роботи шляхом роз’повсюдження листівок, плакатів, буклетів, проведення консультацій, проведення профілактичних рейдів «Підліток без нікотину» та  профілактичних рейдів щодо запобігання вживання неповнолітніми спиртних напоїв та наркотичних речовин, проведення флеш-мобу, присвяченого Міжнародному Дню боротьби з туберкульозом «Ми здорове покоління!» та  молодіжної акції «Чисте місто».  

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради спільно з молодіжними громадськими організаціями 24.03.2015 року на центральній площі міста проведений флешмоб «Ми здорове покоління!», присвячений Всесвітньому Дню боротьби з туберкульозом.

Головною метою флешмобу було підвищення усвідомленості та інформування населення міста щодо ведення здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я, попередження від епідемії туберкульозу, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом. Також стало вже традиційним до цього дня проводити акцію  «Поміняй цигарку на цукерку».    Основними завданнями акції було висвітлення проблем туберкульозу,  підкреслюючи важливість особистого вкладу кожної людини у вирішенні проблеми на особистому та популяційному рівні, висвітлення питань профілактики, своєчасного виявлення та ефективного лікування туберкульозу, визначення відношення  молоді до свого здоров’я та майбутнього.

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради сумісно з Артемівським міським центром для сім’ї, дітей та молоді на базі Артемівського індустріального технікуму за участю представників правоохоронних органів, кримінальної виконавчої інспекції та слідчого ізолятора   було організовано та проведено засідання «Круглого столу» з питань попередження правопорушень та проявів жорстокості  в молодіжному середовищі.

Даний просвітній та правоохоронний тематичний захід проведено з метою інформування студентської молоді щодо основних прав, свобод та обов’язків людини згідно чинного законодавства України, формування належної громадської думки щодо небезпечності насильства, як явища, роз’яснення кримінальної та адміністративної відповідальності в разі скоєння протиправних дій та правопорушень, з наслідками вживання алкоголю, наркотиків та тютюну  в громадських містах. В процесі проведення «круглого столу» присутні були ознайомлені з поняттям «правопорушення», видами правопорушень та мірою відповідальності за них, отримали навички свідомого оцінювання своїх дій, вчинків та поваги до законів.

17 квітня 2015 року в рамках проведення Всесвітнього Дня Здоров’я управлінням молодіжної політики сумісно з Артемівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із залученням лікаря-нарколога  на базі ДНЗ «Артемівський професійний ліцей» організовано і проведено відео лекторій на тему «Скажи «Ні» шкідливим звичкам!

Даний захід проведено з метою інформування учнівської молоді з психологічними механізмами залежності від тютюну, алкоголю, наркотиків та впливу шкідливих звичок на здоров’я, якість життя людини та її соціальний статус. Присутні переглянули відеофільм та тематичні відеоролики щодо наслідків шкідливих звичок. В цілому проведений захід сприяв розвитку вмінь та навичок свідомого вибору здорового способу життя молоддю, формування розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки, виховання у підлітків бажання зберегти власне здоров’я. По закінченню заходу слухачі отримали просвітницькі буклети щодо профілактики шкідливих звичок.

З метою виховання відповідального ставлення до довкілля та  благоустрою міста починаючи з березня 2015 року в 3 етапи  пройшла акція «Чисте місто», направлена на залучення молоді до реалізації заходів, які дозволяють поліпшити екологічну ситуацію у рідному місті. В акції прийняли участь молодіжні громадські організації, студенти всіх навчальних закладів міста. Всього в даній акції прийняли участь біля 450 чоловік молоді. Загальними зусиллями   прибрані території біля пам’ятників, сквери, парки та бульвари, найбільш забрудненні в’їзди до міста. Молодь   прийняла  участь в міській патріотичній   акції «Артемівськ - це Донбас, Донбас - це Україна». У процесі підготовки до акції стовпи вздовж доріг були викрашені у жовто-блакитний колір - колір національного прапору України.

На прилеглих територіях навчальних закладів міста та гуртожитків пройшли суботники, в яких взяли   участь, як студенти   так і  викладачі.  Було висаджено біля 200 одиниць кущів, дерев та інших зелених насаджень.                        

Молодь міста активно приймала участь в акціях по благоустрою, показуючи своїм наглядним зразком любов до рідного міста та країни.

В травні 2015 року пройшов ряд заходів, присвячених 70 річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни,  у яких прийняли участь молодіжні громадські організації всіх навчальних закладів міста Артемівська, це: надання посильної адресної   допомоги та привітання ветеранів, фотовиставки, виставки стіннівок, перегляд документальних кінофільмів, та інш. 

8 травня 2015 року на центральный полощі міста Артемівська при підтримці управління молодіжної політики та у справах дітей  Артемівської міської ради та за участю Асоціації молоді міста Артемівська відбувся тематичний флешмоб, присвячений відзначенню 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Всі бажаючи  мали змогу на кольорових стрічках написати побажання ветеранам. Громадяни міста висловлювали подяку за честь та доблесть, відвагу та мужність, проявлену ветеранами під час Другої світової війни. Учасники акції бажали ветеранам здоров’я, благополуччя, довгих років життя та миру.  Підписані  стрічки  були   прив’язані до визначеного заздалегідь дерева.  Дерево, прикрашене різнокольоровими стрічками , стало прекрасним символом перемоги та пам’яті   про визначний подвиг ветеранів.

22.05.2015 року, з метою формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання учнів професійно-технічної освіти, управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради була проведена спортивно-патріотична гра «Козацький гарт».

Основними завданнями гри було: підвищення рівня фізичної підготовленості та збільшення рухової активності учнів, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом, відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу.

У грі прийняли участь 2 команди навчальних закладів: Артемівський центр професійно-технічної освіти та Соледарський професійний ліцей.   Переможцями стала команда Артемівського центру професійно - технічної освіти.  Всі учасники були нагороджені  грамотами, цінними подарунками та по закінченню змагань команди учасників та всі запрошені спробували  власноруч приготований куліш.

Наказом начальника управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради від 18.09.2015 року  № 60 затверджено план заходів у проведенні у 2015 році Всеукраїнського тижня права, який включив у себе проведення відеолекторіїв, виховних годин, лекцій, бесід для студентської молоді з питань сімейного права, пропаганди здорового способу життя, підвищення рівня правових знань, правової культури та поведінки.

1 грудня 2015 року на базі міського народного дому для студентської та учнівської молоді відбувся рок-фестиваль «Рок – проти СНІДу», присвячений Міднародному дню солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом. У заході прийняли участь такі рок групи, як«Mishutka’s band», «The brothers». Між виступами рок – груп присутній молоді ще раз нагадали про засоби попередження інфікування, приводились статистичні дані о темпах розповсюдження ВІЛ – інфекції та СНІДу. Також обговорили медичні, соціальні, правові  та етичні аспекти цього захворювання.

Службою у справах дітей управління молодіжної політики спільно з кримінальною міліцією у справах дітей, відділом освіти міської ради 1 раз на квартал проводяться профілактичні рейди «Підліток без нікотину».   Кожну другу та третю п’ятницю місяця проводяться профілактичні рейди щодо запобігання вживання неповнолітніми спиртних напоїв та наркотичних речовин.

Хід та результати проведених  заходів висвітлюються у ЗМІ, на офіційних сайтах Артемівської міської ради та управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації. Робота щодо проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»  управлінням молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради  буде проводитись і надалі.

24.03.2015 року на центральній площі міста проведений флешмоб «Ми здорове покоління!», присвячений Всесвітньому Дню боротьби з туберкульозом. Засідання «Круглого столу» з питань попередження правопорушень та проявів жорстокості  в молодіжному середовищі.17 квітня 2015 року в рамках проведення Всесвітнього Дня Здоров’я організовано і проведено відео лекторій на тему «Скажи «Ні» шкідливим звичкам! Молодь міста активно приймала участь в акціях по благоустрою, показуючи своїм наглядним зразком любов до рідного міста та країни. Було висаджено біля 200 одиниць кущів, дерев та інших зелених насаджень.Молодь міста активно приймала участь в акціях по благоустрою, показуючи своїм наглядним зразком любов до рідного міста та країни. Було висаджено біля 200 одиниць кущів, дерев та інших зелених насаджень.В травні 2015 року пройшов ряд заходів, присвячених 70 річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни: надання посильної адресної допомоги, фотовиставки, виставки стіннівок, перегляд документальних кінофільмів.8 травня 2015 року на центральный полощі міста Артемівська відбувся тематичний флешмоб, присвячений 70-ї річниці Перемозі над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення ІІ світової війни. Всі бажаючи  мали змогу на кольорових стрічках написати побажання22.05.2015 року, з метою формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, була проведена спортивно-патріотична гра «Козацький гарт».