Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

ExportUA

СБУ викрила спробу протиправного відчуження державного підприємства в районі АТО

Переглядів: 1601

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу відчуження за борги державного бюджетоутворюючого підприємства на Донеччині в районі проведення антитерористичної операції, оціненого у понад півмільярда гривень.

Керівництво одного з державних хімзаводів протягом 2012-2015 років створило штучну заборгованість перед підконтрольними структурами на більше ніж сто мільйонів гривень. Паралельно менеджмент розпродавав майже задарма обладнання держпідприємства.

Кабінет міністрів України включив підприємство до переліку запланованих до приватизації в 2016 році, цілісний майновий комплекс оцінено Фондом державного майна у понад 500 мільйонів гривень.

Натомість керівники підприємства ініціювали процедуру банкрутства з метою продажу "за безцінь" державного майнового комплексу підконтрольним структурам у рамках погашення штучної заборгованості. За оперативною інформацією, менеджмент підприємства переховується на тимчасово окупованих територіях.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою планують вжити заходів із припинення процедури банкрутства. Згодом підприємство буде виставлено на приватизацію за ціною, яка визначена Фондом державного майна України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

 

Прес-центр СБ України