Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 152 гостя.

Донецька обласна рада

Інформація щодо діяльності виконавчих органів Бахмутської міської ради з питань попередження і протидії злочинності і корупції за І півріччя 2016 року

Переглядів: 1461

Питання взаємодії органів місцевого самоврядування  з правоохоронними органами знаходиться на постійному контролі у виконкомі Бахмутської міської ради. Робота з питань попередження і протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, проведення заходів попередження злочинності неповнолітніх організована та проводиться у відповідності до вимог чинного законодавства та ґрунтується на принципах прозорості, законності та гласності.

При виконкомі Бахмутської міської ради постійно діє спостережна комісія, адміністративна комісія, а при Бахмутській міській раді діє комісія з питань депутатської діяльності, законності і правопорядку, діяльність яких направлена на забезпечення охорони прав та свобод громадян.

Щодо попередження і протидії злочинності

27.04.2016р. рішенням Бахмутської міської ради №6/83-1458 була затверджена Програма посилення охорони публічної безпеки і боротьби зі злочинністю на території Бахмутської міської ради «Правопорядок 2016-2017»(далі-Програма). Основною метою Програми є удосконалення роботи місцевих правоохоронних органів, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування по боротьбі зі злочинністю, зміцненню правопорядку, забезпеченню публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території  Бахмутської  міської ради. Виконання Програми надасть можливість:

  • знизити рівень злочинності на території Бахмутської міської ради;
  • зменшити вплив організованої злочинності на економічну й  соціально-політичну сфери суспільства;
  • знизити рівень корупційних проявів;
  • покращити стан роботи щодо профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю завдяки залученню громадських формувань до здійснення заходів з охорони громадської безпеки, громадського порядку та боротьби зі злочинністю,зменшити проявів сепаратизму серед населення;
  • покращити профілактичну роботу щодо недопущення злочинів серед неповнолітніх;
  • зміцнити стан боротьби  з незаконним обігом наркотиків, з тероризмом та екстремізмом;
  • послабити загальну суспільну напруженість.

Фінансове забезпечення виконання заходів Програми планується за рахунок коштів міського бюджету м. Бахмута на 2016 та 2017 роки.

З метою попередження та забезпечення своєчасного реагування на правопорушення станом на 01.06.2016 року виконком Бахмутської міської ради передав до  Бахмутського Відділу Поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (далі-Бахмутський ВП) 3 повідомлення про виявлені правопорушення.

Також з метою забезпечення охорони громадського порядку Бахмутською міською радою здійснюється постійне інформування Бахмутського ВП,  Бахмутського міського відділу Управління СБУ в Донецькій області щодо запланованих в місті заходів.

Щодо попередження і протидії злочинів скоєних неповнолітніми

 Станом на 01.07.2016 року на обліку дітей, які опинились у складних життєвих обставинах на території Бахмутської міської ради перебуває 34 дитини,  з них:  

  • 28 дітей, які проживають у 18 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків ;
  • 6 дітей, які систематично залишають місце постійного проживання та пропускають заняття без поважних причин.

Протягом 6 місяців 2016 року на облік дітей, які опинились у складних життєвих обставинах службою у справах дітей УПМСД Бахмутської міської ради  було поставлено 13 дітей, які проживають у 6 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських  обов’язків та було знято 7 дітей, з них

  • 4 дитини за позитивним результатом;
  • 2 дітей у зв'язку з досягнення повноліття;
  • 1 дитину у зв’язку позбавлення матері батьківських прав.

Протягом 6 місяців 2016 року було проведено 68 профілактичних рейди з них:

  • 26 профілактичних рейдів «Сім’я», було відвідана 31 родина;
  • 10 профілактичних рейдів « Підліток»;
  • 9 профілактичних рейди «Діти вулиці»;
  • 7 профілактичних рейдів «Вокзал»;
  • 6 профілактичних рейдів щодо запобігання вживання неповнолітніми спиртних напоїв, тютюнових виробів та наркотичних речовин;
  • 4 профілактичних рейди « Канікули»:
  • 4 профілактичних рейди по контролю за додержанням законодавства про працю неповнолітніх на приватних підприємствах (ринках) м. Бахмут.
  • 2 профілактичних рейди «Підліток без нікотину. Служба у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради спільно з відділом поліції, Управлінням освіти, наркологічною амбулаторією проводить певну роботу щодо ранньої профілактики вживання алкоголю, наркотиків, токсичних та психотропних речовин серед учнів навчальних закладів, розташованих на території Бахмутської міської ради.   Протягом 2015-2016 навчального року проведено 3 виїзні засідання координаційної ради з профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх за участю спеціаліста служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради  та відділом поліції. Профілактична робота була проведена з 13 учнями, схильними до правопорушень, пропусків занять без поважних причин та їх батьками, які не виконують своїх батьківських обов’язків. Також в усіх навчальних закладах проведені Ради профілактики, на яких щомісяця розглядається поведінка учнів, які потребують особливої уваги. З батьками  проведено роз’яснювальну роботу стосовно дотримання Статуту школи, загальних норм поведінки та виконання батьками їх виховних обов’язків.

 

Щодо запобігання та протидії корупції

На виконання Регіональної Програми щодо запобігання і протидії корупції  на 2016-2017 роки, затвердженої розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.02.2016 № 112, виконавчими органами Бахмутської міської ради були проведені наступні заходи:

Під час проведення навчань з працівниками апарату Бахмутської міської ради, керівниками і заступниками керівників самостійних відділів, управлінь та інших виконавчих органів Бахмутської міської ради (далі-навчання) були розглянути наступні питання:

  • Про порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру відповідно до Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII «Про запобігання корупції»;
  • Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів посадових осіб органів місцевого самоврядування;
  • Юридична відповідальність за корупційні діяння;
  • Закон України від 13.05.2014 № 1263-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації».
  • Закон України від 14.10.2014 № 1699-УІ1 «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки».
  • Закон України «Про Національне антикорупційне бюро України» від 14.10.2014 № 1698-VII.
  • питання щодо проведення громадської та антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів.

Було детально розглянуто:

  • Пам’ятку щодо шляхів врегулювання конфлікту інтересів в діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування;
  • перелік нормативно-правових актів, що прийняті на виконання Закону України «Про запобігання корупції».

У загальному відділі Бахмутської міської ради і в  Управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради впроваджено в роботу систему електронного документообігу, електронний цифровий підпис впроваджено в роботу відділу бухгалтерського обліку і звітності, відділу надання адміністративних послуг та відділу реєстрації Бахмутської міської ради та Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради.

Відкритість і прозорість є одними з принципів діяльності Бахмутської міської ради та її виконавчих органів. У цілях забезпечення цих принципів та на виконання вимог ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Бахмутська міська рада на своєму офіційному веб-сайті оприлюднює проекти нормативно-правових актів виконкому, Бахмутської міської ради.

Також на офіційному веб-сайті міської ради (http://artemrada.gov.ua) створено окремий розділ «Запобігання проявам корупції», який включає в себе:

  • відомості про відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції у міській раді та її виконавчих органів,
  • антикорупційне законодавство України;
  • декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру посадових осіб Бахмутської міської ради за 2015 рік;
  • перелік документів з питань запобігання корупції, які містять публічну інформацію та розпорядником яких є апарат Бахмутської міської ради;
  • звіти, довідки, інформація до відома з питань запобігання корупції та телефони (електронні адреси) уповноважених органів з питань запобігання корупції.

В рамках реалізації принципу відкритості регулярно проводяться засідання громадської ради при виконкомі Бахмутської міської ради, «круглі столи», «Прямі лінії», виїзні та інші прийоми громадян, конференції з представниками громадськості та громадських організацій. Висловлені громадянами в ході проведення зазначених заходів зауваження і пропозиції щодо розв'язання актуальних проблем враховуються в повсякденній роботі.

З метою реалізації Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII «Про запобігання корупції» та недопущення прийняття на службу осіб, причетних до діяльності кримінальних структур і тіньового бізнесу, запобіганню втягнення посадових осіб у протиправну діяльність проводиться спеціальна перевірка кандидатів на заміщення вакантних посад, порядок проведення якої, затверджений Указом Президента України від 25.01.2012  № 33/2012 «Про Порядок проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

З метою реалізації Закону України «Про очищення влади» розпорядженням міського голови від 18.08.2015 №224, наказами керівників самостійних виконавчих органів Бахмутської міської ради запроваджено проведення перевірок в апараті Бахмутської міської ради та її виконавчих органах.

Прийняття на посади в апарат Бахмутської міської ради та її окремих виконавчих органах здійснюється шляхом конкурсного відбору. З метою здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів в рамках апарату Бахмутської міської ради була проведена перевірка своєчасності подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік, за результатами якої була складена Довідка міському голові в якій зазначено, що порушень вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» не виявлено.

Також повідомляємо, що у серпні поточного року планується внесення питання на розгляд сесії Бахмутської міської ради щодо затвердження «Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в Бахмутській міській раді та її виконавчих органах». 

Заходи щодо запобігання корупції перебували і надалі перебуватимуть на постійному контролі керівництва виконавчих органів Бахмутської міської ради.