Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Донецька обласна рада

Щодо зміни форми декларації про майновий стан і доходи

Переглядів: 771

З 01 січня 2017 року змінено форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), яка подається фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб та військового збору  (далі – платники податків) у випадках, передбачених розділом IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс).
Кількість додатків до декларації зменшено з чотирьох до двох.
На сьогодні у додатках до декларації платник здійснює розрахунок податкових зобов’язань лише за доходами, база оподаткування яких розраховується з урахуванням понесених витрат, а саме: при визначенні інвестиційного прибутку (додаток Ф1) та при розрахунку  податкових зобов’язань самозайнятими особами (додаток Ф2).
Платники податків, які отримали доходи від продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна, які згідно з Кодексом не підлягають оподаткуванню, при заповненні декларації такі доходи відображають у окремому рядку.
З 01.01.2016 змінено порядок сплати авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичною особою – підприємцем (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).
Такі особи розраховують та сплачують авансові платежі згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). При цьому авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується  та не сплачується.
У зв’язку із зазначеними змінами, тепер в декларації (графа 6 рядка 10.7 декларації) фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) відображають загальну (річну) суму податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, яка розраховується у розділі І додатку Ф2 до декларації та дорівнює значенню рядка 1.1 додатку Ф2.
Довідково в рядках 1.2 – 1.4 додатку Ф2 платники відображають суму сплачених авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб та залишок суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті або поверненню.