Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 85 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Зовнішньоторговельний обіг Донецької митниці у 2016 році склав понад 3,5 мільярди доларів

Переглядів: 849

Упродовж січня – грудня 2016 року в Донецькій митниці ДФС оформлено понад 49 тис. митних декларацій, що на 9% більше, ніж за відповідний період 2015 року. Практично протягом всього минулого року спостерігалась позитивна тенденція до щомісячного збільшення кількості оформлених митних декларацій у порівнянні з аналогічними  показниками 2015 року.
         Із загальної кількості оформлених митних декларацій 70% – на вивезення товарів за межі митної території України, 16% – на ввезення на митну територію України, 14% – інші митні режими.  Перелік найбільших експортерів протягом року залишився практично незмінним та базується на суб’єктах металургійної, вугільної, машинобудівної, хімічної та харчової галузей виробництва.
        У 2016 році митники Донеччини оформили зовнішньоторговельні операції 635 осіб, що на 6% більше, ніж у 2015 році. З них 51% – експортери, 34% – імпортери, 15% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.
          Зовнішньоторговельний обіг за січень-грудень 2016 року склав 3 млрд 582 млн долларів. При цьому імпортовано товарів на 629 млн долларів, экспортировано – на 2 млрд 953 млн долларів. Слід зазначити, що товарообіг у червні-грудні 2016 року на 8% перебільшив обсяги аналогічного періоду попереднього року.
          Оскільки переважна кількість вантажів на митниці – це експортні вантажі,  одним з кращих по системі залишається  і показник середнього часу митного оформлення товарів при експорті, який складає 31 хвилину.  При імпорті середній час митного оформлення складає 1 год. 54 хвилини. Відсоток декларацій, оформлених в електронному вигляді, не змінюється і становить майже 100 %.
         З серпня 2016 року в митниці працює Інформаціно-телекомунікаційна система органів доходів і зборів  за принципом «єдине вікно». В рамках реалізації цього принципу у грудні 2016 року оформлено 251 декларацію або 40% від загальної кількості декларацій в режимі імпорт. У режимі експорт за цей же період оформлено майже 780 митних декларацій, що складає 23% від загального об’єму експортних митних декларацій.
Робота, що проводиться фахівцями митниці у даному напрямку, націлена на популяризацію цього принципу серед учасників зовнішньоекономічної діяльності і дає значні результати. Середня кількість оформлених митних декларацій за принципом «єдине вікно» зросла з 2% у серпні-вересні до більше ніж 31% у грудні від загальної кількості  експортних та імпортних  митних декларацій, оформлених за відповідні періоди.  У рейтингу митниць ДФС Донецька митниця займає четверте місце за показником відсотка кількості митних оформлень за принципом «єдине вікно».