Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 141 гість.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

ІНФОРМАЦІЯ про роботу Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони культурної спадщини на території Бахмутської міської ради за 2016 рік

Переглядів: 849

Міжвідомча координаційна ради з питань охорони культурної спадщини на території Бахмутської міської ради діє на підставі Положення, затвердженого в новій редакції рішенням виконкому Бахмутської міської ради від 12.10.2016 № 223.

Протягом 2016 року відбулось 6 засідань, на яких були розглянуті питання щодо встановлення на території міста Бахмут меморіальних та інформаційних  дощок.

На 1 та 2 засіданнях було розглянуто клопотання громадської організації «Бахмут Український» щодо встановлення на будівлі навчального корпусу Артемівського педагогічного училища, яка знаходиться за адресою м. Бахмут, вул. Благовіщенська, буд. 43, меморіальної дошки на честь вшанування пам’яті загиблих воїнів батальйону «Донбас», який був розташований у липні-серпні 2014 року на території училища. Протокольним рішенням від 13.07.2016 № 2 Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони культурної спадщини на території Бахмутської міської ради було визначено: пропонувати Управлінню муніципального розвитку Бахмутської міської ради підготувати проект рішення Бахмутської міської ради «Про встановлення меморіальної дошки на будівлі навчального корпусу Артемівського педагогічного училища, яка знаходиться за адресою м. Бахмут, вул. Благовіщенська, буд. 43» на засідання сесії Бахмутської міської ради, яке відбудеться в липні 2016 року, за умови своєчасно надісланих зазначених матеріалів.

На 3 засіданні від 22.08.2016 було розглянуто 2 питання. Щодо клопотання народного депутата України ІІ-ІІІ скликання, почесного громадянина міста Артемівська, Черепкова В.Ф. про встановлення: інформаційної дошки на будинку Беліченко О.І., де знаходилась конспіративна квартира підпільно-патріотичної групи Колпакової О.О. (вул. Б.Гринченко, 5); пам’ятного знаку біля Миколаївського мосту, який врятував від зруйнування окупантами 4 вересня 1943 року А.Сафронов рішення не прийнято, так як не були надані документи, зазначені в Положенні про порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території м. Бахмута, яке затверджено рішенням Артемівської міської ради від 26.08.2015 № 6/71-1274.

Клопотання громадської організації «Бахмутська Фортеця» щодо реалізації сумісного українсько-польського проекту, встановлення інформаційних дошок на старовинних будівлях в історичному ареалі міста було підтримано. Протокольними рішеннями від 19.09.2016 № 4 та від 13.10.2016 № 5 було визначено: пропонувати Управлінню муніципального розвитку Бахмутської міської ради підготувати проект рішення Бахмутської міської ради «Про встановлення інформаційних дошок на старовинних будівлях в історичному ареалі міста Бахмута» на засідання сесії Бахмутської міської ради, яке відбудеться в вересні та в жовтні 2016 року відповідно, за наданим переліком старовинних будівель.

На 6 засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони культурної спадщини на території Бахмутської міської ради було розглянуто клопотання виконавчого директора трубного заводу «СЛАВСАНТ» щодо встановлення меморіальної дошки Ернесту Яковичу Кіпку на будівлі за адресою: м. Бахмут, вул. Миру, 29. Ініціатива була підтримана членами Міжвідомчої координаційної ради. Протокольним рішенням від 28.11.2016 № 6 було визначено: пропонувати Управлінню культури Бахмутської міської ради підготувати проект рішення Бахмутської міської ради «Про встановлення меморіальної дошки доктору технічних наук, професору Кіпку Ернесту Яковичу» на засідання сесії Бахмутської міської ради, яке відбудеться в січні 2017 року.

 

Секретар Міжвідомчої координаційної ради
з питань охорони культурної спадщини
на території Бахмутської міської ради                                                                    О.В.Компанієць