Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

Донецька обласна рада

Хто зможе отримати часткову компенсацію з бюджету вартості сільгосптехніки та обладнання

Переглядів: 1002

Одним з напрямів використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2017 р., є часткова компенсація вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Перелік техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, формується комісією, яка утворюється Мінекономрозвитку.

Отримати бюджетні кошти можуть юридичні особи та фізичні особи —підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільгосптоварів (за визначенням, наведеним у п. 2.15 ст. 2 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільгосптоварів становить не менше 75 % вартості всіх товарів, поставлених такими особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно (далі —сільгосптоваровиробники).

Не надається часткова компенсація сільгосптоваровиробникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами та/або які перебувають на стадії ліквідації, а також тим, що мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС.

Форму заявки для отримання часткової компенсації визначає Мінагрополітики.

Часткова компенсація надається сільгосптоваровиробникам на безповоротній основі у розмірі 20 % вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ), зазначеної в акті приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через державний банк і придбання до 1 грудня поточного року техніки та обладнання.

Техніка та обладнання, придбані сільгосптоваровиробниками з частковою компенсацією вартості, протягом трьох років не підлягають відчуженню та використовуються за призначенням. У разі порушення цієї  вимоги сільгосптоваровиробник повертає отримані бюджетні кошти і позбавляється протягом трьох років від дати виявлення такого порушення права на отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 р. № 130)