Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

ФОП не може провадити адвокатську діяльність

Переглядів: 804

Фізична особа, яка провадить незалежну адвокатську діяльність, не може бути підприємцем у межах такої адвокатської діяльності. Адвокатська діяльність не є підприємницькою та не може здійснюватися фізичною особою — підприємцем.

Нагадаємо! Незалежна професійна діяльність — це участь фізичної особи в науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, якщо така особа не є працівником або фізичною особою — підприємцем і використовує найману працю не більш як 4-х фізичних осіб (пп. 14.1.226 ПКУ).

Водночас із 1 січня 2017 року особа, яка провадить незалежну професійну діяльність і не отримує дохід (прибуток) у звітному році чи окремому місяці звітного року від такої діяльності, зобов’язана визначити базу нарахування єдиного внеску, незважаючи на наявність статусу фізичної особи — підприємця. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

(Лист ДФСУ від 21.03.2017 р. № 3782/К/99-99-13-02-03-14)