Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 68 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Постачання послуг із реконструкції житла: що з ПДВ

Переглядів: 542

Операція з постачання послуг фсіз реконструкції житла замовнику для підрядної організації є першим постачанням житла відповідно до пп. 197.1.14 ПКУ. Така операція є об’єктом обкладення ПДВ й оподатковується за ставкою 20%. Подальше передання замовником готового реконструйованого житла покупцям — фізичним або юридичним особам звільняється від обкладення ПДВ згідно з пп. 197.1.14 ПКУ.
Водночас у випадку, коли замовник у процесі реконструкції за укладеними попередніми договорами з покупцями — фізичними та юридичними особами отримує забезпечувальні платежі, операції з перерахування таких платежів покупцями — фізичними та юридичними особами на рахунок замовника не змінюють бази оподаткування в замовника.
Своєю чергою, якщо платник податку здійснює придбання послуг із реконструкції житла (об’єкта житлового фонду), які надалі використовуються у звільнених від оподаткування операціях, то в такому випадку платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ.
Лист ДФС від 18.03.2017 р.№ 5277/6/99-99-15-03-02-15