Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Щодо оподаткування фіндопомоги, отриманої підприємцем

Переглядів: 1089

Сума поворотної фінансової допомоги, отриманої фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку, яка не повертається протягом 12 календарних місяців із дня її отримання, включається до складу доходу платника єдиного податку.
У разі перевищення в податковому (звітному) періоді обсягу доходу, визначеного п. 291.4 ПКУ, платник єдиного податку зобов’язаний застосувати до суми перевищення ставку єдиного податку в розмірі 15% (пп. 293.4.1 ПКУ).
Керуючись п. 292.9 ПКУ, доходи фізичної особи — платника єдиного податку, отримані в результаті провадження господарської діяльності й оподатковані згідно з гл. 1 р. XIV ПКУ, не включаються до складу загального річного оподатковуваного доходу фізичної особи, визначеного відповідно до р. IV ПКУ.
У разі якщо фізична особа — підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, установленими ПКУ для платників податку — фізичних осіб (п. 177.6 ПКУ).
Безповоротна фінансова допомога не є результатом провадження господарської діяльності фізичної особи — підприємця й оподатковується за нормами, установленими ПКУ для оподаткування доходів фізичних осіб (ст. 164 ПКУ).
ІПК ДФС від 29.08.2017 р.
№ 1757/6/99-99-13-01-02-16/ІПК