Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Як виправляти помилки у Звіті з ЄСВ за попередні періоди

Переглядів: 1046

Таблиця 6 додатка 4 (Звіт з ЄСВ) призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Якщо працівнику в поточному місяці здійснено нарахування індексації за попередні періоди, указане нарахування ЄСВ провадиться в місяці його фактичного нарахування (поточному) без віднесення до відповідних місяців, за які проведено таке нарахування.

У разі виявлення помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, страхувальник може здійснити самостійне виправлення такої помилки в поточному Звіті з ЄСВ із застосуванням кодів типу нарахувань, передбачених п.  9 р. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

Своєю чергою, унесення від’ємних значень сум нарахованої зарплати (доходу) допускається лише:

  • під час відображення сум перерахунків заробітку (доходу), що пов’язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв’язку з відпусткою, тимчасовою непрацездатністю, та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нарахованих у попередніх періодах;
  • під час відображення сторнованих сум відпускних та допомоги з тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Лист ДФС від 03.10.2017 р. № 16871/5/99-99-13-02-01-16