Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Презедент України

Дивіденди іноземним інвесторам, нараховані до 2013 р., можна вже виплачувати, але в межах ліміту

Переглядів: 788

З 15.11.2017 р. набрала чинності постанова Правління Нацбанку України № 112 від 14.11.2017 р., якою внесено зміни до власноїпостанови від 13.12.2016 р. № 410.

Відповідно до зазначеного документа Нацбанк України розширює можливості бізнесу з репатріації дивідендів за кордон в іноземній валюті. Відтепер українські компанії зможуть виплачувати іноземним інвесторам дивіденди, нараховані не лише за 2014 — 2016 рр., як було досі, а й за період до 2013 р. включно. Щомісячний ліміт на такі операції становитиме не більше 2 млн дол. США на одну юридичну особу (емітента, депозитарну установу або іноземного інвестора). Водночас репатріація дивідендів, нарахованих за 2014 — 2016 рр., відбуватиметься, як і раніше, в межах щомісячного ліміту на рівні 5 млн дол. на одну юридичну особу.

Крім того, резиденти-позичальники, які перебувають в процесі ліквідації, зможуть здійснювати дострокове погашення зовнішніх запозичень від нерезидента-кредитора (за кредитним договором/договором позики згідно з порядком (черговістю) задоволення вимог кредиторів, визначеним законодавством України). Відповідний пункт буде додано до переліку виключень із заборони на дострокове погашення зовнішніх запозичень резидентом на користь нерезидента.