Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Податок на доходи фізичних осіб сплачується до бюджету єдиним платіжним документом

Переглядів: 1975

Податковий агент, який нараховує та виплачує будь-який оподатковуваний дохід платнику податку, зобов’язаний із суми такого доходу утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб.

Податок сплачується (перераховується) до бюджету єдиним платіжним документом під час виплати оподатковуваного доходу. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише разом з розрахунковим документом на перерахування відповідного податку до бюджету.

Окремі види оподатковуваних доходів не підлягають оподаткуванню у момент нарахування чи виплати, але не звільняються від оподаткування загалом. У такому випадку платник податку зобов’язаний самостійно включити суму цих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.  Декларація для платників податку на доходи фізичних осіб подається до 1 травня року, що настає за звітним. Фізична особа зобов’язана до 1 серпня сплатити до бюджету суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.

Нагадаємо, порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку на доходи фізичних осіб визначає ст.168 ПКУ.