Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (розділ XII)

Переглядів: 7119

Відповідно до статті 10 «Місцеві податки та збори» Податкового кодексу до місцевих зборів віднесено збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності  відмінний від плати за торговий патент, яка була встановлена Законом України від 23.03.96 № 98/96 "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (далі – Закон № 98/96).

Так, ставки збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності,   відповідно до пункту 267.3. Кодексу встановлюються сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на  1 січня календарного року. 

У підрозділі 7 розділу ХХ Перехідні положення Кодексу визначені особливості порядку повернення торгових патентів відповідно до яких торгові патенти, видані згідно з вимогами Закону № 98/96 строк дії яких не закінчився на момент набрання чинності цим Кодексом, підлягають поверненню до органів державної податкової служби за місцем їх придбання у тримісячний строк (але не пізніше закінчення строку їх дії).

Регіональним органам державної податкової служби  у своїй діяльності слід враховувати викладене, а також вимоги встановлені  пунктом 10.3. статті 10, підпунктом 12.3.5. пункту 12.3. статті 12 та пунктом 267.3. статті 267 Кодексу.

З 1 січня 2011 року, до отримання бланків торгових патентів нового зразка, рекомендується видавати торгові патенти діючого зразка із встановленням термінів та ставок збору визначених статтею 267 Кодексу та додатковим написом на бланку торгового патенту "Торговий патент підлягає обміну".

Місячна плата за торгові патенти, яка внесена у грудні 2010 року за січень 2011 згідно з вимогами Закону № 98/96 перегляду не підлягає.

Місячний збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який буде сплачуватись у січні за лютий і в подальшому, сплачується за встановленими ставками збору відповідно до вимог пункту 267.3 статті 267 Кодексу та згідно рішень органів місцевого самоврядування. 

Щоквартальна плата за торгові патенти, яка внесена у грудні 2010 року за перший квартал 2011 згідно з вимогами Закону № 98/96 перегляду не підлягає.

Щоквартальний збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який буде сплачуватись за другий квартал 2011 року і в подальшому, сплачується за встановленими ставками збору відповідно до вимог пункту 267.3 статті 267 Кодексу та згідно рішень органів місцевого самоврядування.

Попередня оплата вартості торгового патенту зроблена суб‘єктом господарювання наперед не за весь термін його дії, підлягає перегляду відповідно до вимог Кодексу та рішень органів місцевого самоврядування.

Попередня оплата вартості торгового патенту зроблена суб‘єктом господарювання за весь термін його дії згідно з вимогами Закону № 98/96, перегляду не підлягає.

Заступник начальника Артемівської ОДПІ –
начальник управління оподаткування юридичних осіб
Приходько І.Г.