Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Застосування РРО фізичними особами

Переглядів: 1033

Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі  - Закон) внесено зміни до підпункту 296.10 статті 296 Кодексу та  зазначено, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Одночасно у абз. 13 та 14 підпункту 110 розділу І Закону передбачено, що ці зміни набирають  чинність для  платників  єдиного  податку третьої групи з 01.07.2015 року а для платників єдиного  податку другої  групи з 01.01.2016 року.

Враховуючи  вищенаведене платники єдиного податку у першому півріччі 2015 року не застосовують реєстратори розрахункових операцій, починаючи з 01.07.2015 року платники єдиного податку третьої групи крім платників (фізичні особи - підприємці), які здійснюють діяльність на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі застосовують реєстратори розрахункових операцій.

З 01.01.2016 року застосовують реєстратори розрахункових операцій всі платники  єдиного  податку крім платників  першої групи, а також другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.