Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 134 гостя.

Верховна рада України

Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 12.10.2016 №212

Переглядів: 1228

Про здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейних формах виховання на території Бахмутської міської ради

Заслухавши інформацію від 13.09.2016 № 01-4083-06 Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейних формах виховання на території Бахмутської міської ради, відповідно до Закону України від 26.04.2001 № 2402-ІІІ «Про охорону дитинства» із внесеними до нього змінами, Закону України від 13.01.2005 № 2342-IV «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» із внесеними до нього змінами, Постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини» із внесеними до неї змінами, спільного наказу Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України від 01.06.2012 № 329/409/652/502 «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», керуючись ст.ст. 32, 34, 38, 52 Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», із внесеними до нього змінами, виконком Бахмутської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Інформацію Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейних формах виховання на території Бахмутської міської ради, прийняти до відома.
  2. Управлінню молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради  (Махничева):
    1. Посилити здійснення комплексного контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в прийомні сім’ї, сім’ї опікунів/піклувальників, на території Бахмутської міської ради.
    2. Забезпечити щорічне оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в прийомні сім’ї, сім’ї опікунів/піклувальників, на території Бахмутської міської ради на пільгових умовах.
    3. Заслуховувати на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Бахмутської міської ради звіти служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради   про стан утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, в сім’ях опікунів/піклувальників.
  3. Бахмутському міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (Хворастухіна):
    1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов для проживання та виховання  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в сімейні форми виховання на території Бахмутської міської ради.
    2. Забезпечувати не рідше ніж один раз на два роки навчання прийомних батьків з метою підвищення їх виховного потенціалу.
  4. Управлінню охорони здоров’я Бахмутської міської ради (Миронова) забезпечити:
    1. Санаторно-лікувальне оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих у сімейні форми виховання, за умов перебування дітей на диспансерному обліку.
    2. Надання дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, влаштованим в сімейні форми виховання, необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та, у разі необхідності, направлення їх до медичних закладів вторинного та третинного рівнів.                                            
  5. Управлінню освіти Бахмутської міської ради (Рубцова) у роботі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання, дотримуватись вимог законодавства України про охорону дитинства та захист інтересів дітей.
  6. Рекомендувати Бахмутському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Попов) проводити профілактично-роз’яснювальну роботу з прийомними батьками, опікунами/піклувальниками, з членами їх сімей, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, з метою формування правової культури для запобігання вчинення ними протиправних дій.
  7. Управлінню праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради (Сподіна) надавати інформацію до служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради щодо прибуття на територію Бахмутської міської ради прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунів/піклувальників, які перемістилися з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції.
  8. Бахмутському міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (Хворастухіна), Управлінню охорони здоров’я Бахмутської міської ради (Миронова), Управлінню освіти Бахмутської міської ради (Рубцова), Бахмутському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області (Попов) невідкладно інформувати службу у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради при виникненні ускладнень або кризової ситуації з прийомною дитиною, прийомними батьками, рідними дітьми прийомних батьків, між прийомною дитиною, або між дітьми в родині чи про інші обставини, які можуть негативно вплинути на добробут чи стан дитини, родини.
  9. Організаційне виконання рішення покласти на Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради (Махничева).
  10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Точену В.В.

Перший заступник міського голови                                 Т.М. Савченко

ДолученняРозмір
Файл Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 12.10.2016 №212
Про здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейних формах виховання на території Бахмутської міської ради
48.12 KB