Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Педагогічний марафон освітян м. Артемівська

Переглядів: 3459
31.08.2015 - 11:42

У рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» в навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради з 25 по 27 серпня відбувся ряд серпневих заходів.

Відділом освіти та міським методичним кабінетом проведено попередню кропітку роботу з педагогами міст Артемівська, Соледара та Часів Яру. Як результат, 25 серпня вчителі та вихователі взяли участь у відкритих педагогічних студіях, які працювали на базі Артемівських шкіл та дитячого садка. Робота кожної з 6 студій була направлена на вирішення основного питання «Національно-патріотичне виховання в контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини»: через управлінську діяльність керівників навчальних закладів (НВК №11), змістову характеристику освітніх предметів (ЗОШ №5), діяльність всіх суб’єктів навчально-виховного процесу (ЗОШ №10), відповідно до вікових особливостей дітей (ЗОШ №24), позакласну та позашкільну діяльність (ЗОШ №18), основні вимоги Базового компоненту дошкільної освіти (ДНЗ №16). Результатом діяльності студій стали методичні продукти з рекомендаціями щодо національно-патріотичного виховання підростаючого покоління для педагогів на 2015-2016 навчальний рік.

Підсумком роботи педагогічних студій стала конференція (пленарне засідання) освітян, яка відбулась 26 серпня у Міському центрі культури та дозвілля ім. Є.Мартинова. На урочистому заході були присутні почесні гості: міський голова м. Артемівська Олексій Рева, заступник міського голови Тетяна Куліш, міський голова м. Соледара Юрій Товстокоренко, депутат Артемівської міської ради Ольга Капленко, керівники служб відділів і управлінь, з якими співпрацює освітянська спільнота.

Перед початком проведення засідання начальник відділу освіти Марина Рубцова звернулась до присутніх з проханням вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих дітей та інших громадян нашої країни за період проведення антитерористичної операції.

У своєму зверненні до освітян міста міський голова Олексій Рева висловив подяку всім за те, що наші учні гідно представляють м. Артемівськ в учнівських олімпіадах, конкурсах робіт Малої академії наук, побажав педагогам наснаги та успішного виконання своїх обов’язків у цей складний час. Традиційно міський голова вручив подяки кращим керівникам та колективам закладів, які провели значну та успішну роботу по підготовці до нового навчального року.

За традицією, під час конференції педагоги та учні привітали ветеранів педагогічної праці, молодих спеціалістів, які отримали в подарунок пам’ятні символи – Кристали Педагогічної Істини.

У доповіді начальника відділу освіти Марини Рубцової відзначено, що минулий навчальний рік був непростим, але галузь працювала стабільно. Було окреслено пріоритетні напрямки роботи в початковій, середній та позашкільній освіті. Зроблено акцент на необхідності формування у дітей ціннісних орієнтирів, національно-патріотичних почуттів, щоб кожен заклад став для дитини осередком становлення громадянина-патріота України, що відповідно до теми конференції «Національно-патріотичне виховання в контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини». Також було звернено увагу керівників на реформування освітньої галузі,модернізацію її змісту, змінені стандарти, Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді та заходи щодо їх реалізації. Саме ці завдання стануть цільовим орієнтиром на весь навчальний рік.

Заключним акордом стало проведення 27 серпня міських методичних об’єднань учителів початкових класів та вчителів-предметників, на яких було підведено підсумки роботи методоб’єднань за минулий рік, зазначено напрямки роботи на новий 2015-2016 навчальний рік, окреслено суть інноваційних процесів, які відбуваються в українській освіті. Особливу увагу було акцентовано на необхідності реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, на формуванні в учнів прагнення до збереження рідної мови та національних традицій і цінностей. Цікавим було засідання міського методичного об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін, яке відбулося на базі Артемівського краєзнавчого музею. Краєзнавча робота – це ефективний засіб громадянського та патріотичного виховання учнівської молоді.

Керівниками методичних об’єднань надані конкретні методичні рекомендації щодо змісту роботи, національно-патріотичного виховання підростаючого покоління в процесі викладання навчальних предметів.

З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.dscn7791З 25 по 27 серпня у рамках проведення педагогічного марафону «Керівник та педагог навчального закладу як ключові фігури в роботі щодо патріотичного виховання підростаючого покоління» відбувся ряд заходів.